Gemeente Boekel


Veel animo voor erfbeplantingsproject PlantenNu

Wat is PlantenNu 1. Logo provincie (PlantenNu)
Eind maart hebben wij u geïnformeerd over de start van het erfbeplantingsproject PlantenNu in de gemeente Boekel. Naar aanleiding hiervan hebben diverse inwoners uit de gemeente zich aangemeld voor deelname.

Met het project PlantenNu krijgen grondeigenaren in het buitengebied de gelegenheid om gesubsidieerd landschapselementen aan te leggen. Gemeente Boekel vergoedt de kosten voor het maken van inrichtingsplannen en het plantmateriaal. Het planten van bomen en bosplantsoen dient door de aanvrager zelf te worden uitgevoerd. Het plantmateriaal wordt komend najaar bij de deelnemers aan PlantenNu uitgeleverd.

Bij de aanleg van landschapselementen kunt u ondermeer denken aan:
- erfbeplanting rondom agrarische bedrijfsgebouwen;
- houtsingels en laanbomen op perceelsranden en erven;

- hoogstam fruitboomgaarden.


1. PlantenNu foto

Resultaat tot nu toe
9 locaties in het buitengebied nemen tot nu toe deel aan het project. Verspreid over deze locaties worden komend najaar diverse fruitboomgaarden, houtsingels en bomenrijen geplant. Daarnaast bevinden nog eens 9 andere locaties zich momenteel in de planvormingsfase.

Voorwaarden
Voorwaarde om deel te nemen aan PlantenNu is dat u minimaal 200 stuks bosplantsoen en/of 10 laan- of fruitbomen aanplant. Daarnaast moet de gesubsidieerde beplanting minimaal 10 jaar in stand gehouden worden.Â

Subsidie provincie Noord-Brabant
Het project PlantenNu is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Noord-Brabant. De helft van de kosten van het project wordt door de provincie betaald.Â

Er is nog budget!!!
Het grootste deel van het budget is inmiddels vergeven. Er is echter nog ruimte voor een aantal extra deelnemers. Mocht u hier interesse in hebben dan kunt u zich nog aanmelden voor deelname.

Het project wordt uitgevoerd op basis van een vast budget, deelname is mogelijk op volgorde van aanmelding. Wanneer u zich aan wilt melden voor het project PlantenNu of hierover meer informatie wenst, verwijzen wij u door naar de website www.plantennu.nl.

U kunt ook contact opnemen met: 1. Logo_PlantenNu_RGB Projectbureau Orbis
Koen van Hout
Telefoon: 06 - 22224146
e-mail; koenvanhout@projectbureauorbis.nl