Gemeente Duiven


Geslaagde Pro Sport Vakantieweek


----------
Van woensdag 4 t/m vrijdag 6 mei heeft de jeugd uit de gemeente Duiven weer kennis kunnen maken met tal van sportactiviteiten. Aan dit sportfestijn werkten 18 sportorganisaties belangeloos mee met een zeer gevarieerd aanbod. De organisatoren van de Pro Sport Vakantieweek (SVW) konden opnieuw een groot aantal deelnemers verwelkomen. Maar liefst 300 jongeren hebben aan de SVW deelgenomen. Deelnemers ontvangen van McDonalds later deze maand nog een presentje voor hun inspanningen bij de diverse sporten. Ook het in gebruik nemen van de nieuwe website van prosport-duiven,nl is een groot succes gebleken bij vragen, opmerkingen en het raadplegen van de activiteiten, tijdstip en locatie`s.

Nieuwe activiteiten
Ook deze keer waren er weer organisatoren die voor het eerst meewerkten. Nieuw was het aanbod van Buikdansstudio Caresse met buikdansen en atletiekvereniging De Liemers uit Zevenaar met hordelopen, speerwerpen, kogelstoten en sprinten op het sportcomplex van DVV. Sportstudio Re-Action had als nieuwe activiteit Pan Wow en bokszaktraining op het programma. Naast deze nieuwe activiteiten kon er door de jeugd naar hartelust mee worden gedaan aan badminton, kickboxen, volleybal, basketbal, tennis, turnen, panna voetbal, survivalzwemmen, weerbaarheidstraining, judo, schaken, tuimeljudo, zumba, karate, yoga, taiji, jiu-jitsu, kleuterballet, klassiek ballet, meidenvoetbal en streetdance.

Aanbod jeugd in de onderbouw
Voor de jeugd in de onderbouw van het basisonderwijs waren er dit keer ook volop mogelijkheden. Zij konden terecht bij een stoeiles van Sportschool Milder, kickboxen bij Kickboxschool Roberto, kinderyoga en kleuterballet bij Sportstudio Re-Action en tuimeljudo bij Budovereniging Yusei Gachi. Ook voor deze activiteiten was er grote belangstelling.