Gemeente Halderberge


Werkbezoek college Steenbergen aan haven Oudenbosch

Burgemeester en wethouders van Steenbergen en Halderberge hebben vandaag (10 mei) een bezoek gebracht aan de haven in Oudenbosch. Het college van Steenbergen arriveerde 's middags per boot in de haven en wilde met dit bezoek een indruk krijgen hoe de gemeente Halderberge dit bijzondere project, waarbij een gebied in het centrum van een dorp wordt geherstructureerd, aanpakt.

Tijdens het werkbezoek heeft het college van Halderberge uitleg gegeven over de plannen in het Havengebied in Oudenbosch. Zij ging onder meer in op de visievorming, de samenwerking met een private partij, de grootschalige bodemsaneringen en de recreatieve mogelijkheden van dit havengebied.

Achtergrond: Plannen haven Oudenbosch

De gemeente heeft de herontwikkeling van het havengebied in een aantal fasen geknipt. Fase 1 aan de westzijde is afgerond en bestaat uit ruim honderd woningen voor verschillende doelgroepen. Ook is er een horecagelegenheid gerealiseerd. Daarnaast is een deel van de jachthaven vernieuwd. Verder is in dit deel van het plan het gemeentelijk havenkantoor gevestigd.

Planfase 2 omvat grofweg de gronden van de voormalige Oosterbosch-De Leeuw en de Raku-dakkapellenfabriek aan het West-Vaardeke. Het betreft onder andere 12 appartementen, 16 grondbonden woningen alsmede voldoende parkeermogelijkheden. Verwacht wordt dat Van Agtmaal medio 2011 de bouwactiviteiten in het havengebied vervolgt. De gemeente moet, met het oog op de realisatie van zorgappartementen, voor een deel van het plangebied nog een bestemmingsplan in procedure brengen.