Landstede

BSO De Vlieger breidt opvang uit naar 120 plekken

Zwolle - Bij BSO De Vlieger (locatie Buckhorstlaan) kunnen vanaf mei 120 - in plaats van 90 - kinderen van worden opgevangen. Op 9 mei werd de uitbreiding feestelijke gevierd. De uitbreiding van het aantal opvangplekken is mogelijk dankzij een samenwerking met katholieke basisschool De Vlieger, waarbij de school en de BSO een klaslokaal delen.

De officiële opening bestond onder meer uit de onthulling van de naam van de groep - De Coole Kinderen - door groepsleidster Jantien Maas. Daarna werd er met de kinderen geproost met kinderchampagne. Vera Oosterbeek, een van de kinderen en bedenker van de groepsnaam, kreeg een cadeautje: een natuurkaart om dieren te onderzoeken. Ook mocht de winnaar de deur van de nieuwe ruimte openen door dwars door het pakpapier, waarmee de lokaaldeur was ingepakt, heen te lopen. Ten slotte was er een buffet met allemaal lekkere hapjes.

Maandag, dinsdag en donderdag
Het betreffende klaslokaal van kbs De Vlieger wordt elke dag tot 15.15 uur gebruikt door groep 7/8 van meester Jos Scholte Aalbes. Daarna gaat onze nieuwe BSO-groep er op maandag, dinsdag en donderdag gebruik van maken, vertelt Sjura Ouwehand, assistent-leidinggevende bij BSO De Vlieger, onderdeel van Landstede Kinderopvang. Speciaal voor de kinderen worden er knutsel- en spelmaterialen en een mooi speelkleed aangeschaft.

Groeiende vraag naar opvang
De uitbreiding met dertig kindplaatsen was noodzakelijk vanwege de groeiende vraag van ouders naar buitenschoolse opvang. We hopen zo de wachtlijst te verkleinen, aldus Ouwehand. Voor de begeleiding van de nieuwe groep worden extra pedagogisch medewerkers aangetrokken. Door de uitbreiding worden alle basisgroepen - naast de nieuwe nog vijf andere
- opnieuw (naar leeftijd) ingedeeld.

Zwolle - BSO in basisschool de Vlieger 1
Landstede Kinderopvang