Govecs GO! S 2.4 uitgeroepen tot Europese E-scooter van het Jaar

Persbericht van Press Release

Tijdens Clean Week 2020 is de elektrische Govecs GO! S 2.4 scooter uitgeroepen tot Europese E-scooter van het Jaar. Een gerenommeerde jury van Europese motorjournalisten verkoos de Govecs GO! S 2.4 als winnaar van de eerste editie van deze Europese verkiezing.

Het circuit van Zolder in België vormde van 6 t/m 8 mei het podium voor de tweede editie van Clean Week 2020. Dit evenement wordt gezien als hét ecologische hart van de Europese mobiliteit waar fabrikanten, toeleveranciers, media én het grote publiek de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ecologische spitstechnologie presenteren en komen bewonderen.

Eerste Europese E-bike van het Jaar verkiezing
Als primeur werd tijdens Clean Week 2020 voor het eerst ook een verkiezing van de Europese E-bike van het Jaar georganiseerd. "Iedereen heeft de mond vol van de elektrische auto, maar ook op het vlak van de tweewielers zijn er steeds meer alternatieven op de markt verkrijgbaar. En dat heeft ons er in de eerste plaats toe aangezet een Europese verkiezing van de E-bike van het Jaar te koppelen aan de Clean Week," verklaart Thierry Deflandre, Algemeen Directeur van Circuit Zolder. "Europees, omdat heel wat e-bikes in volle ontwikkeling of lancering zijn en wij hiervoor automatisch dienden terug te vallen op de Europese moederhuizen."

In de categorie E-scooters tot 45 km/u nam de nieuwe Govecs GO! S 2.4 het op tegen merken van allure. Voor de dertienkoppige jury, bestaande uit gespecialiseerde Europese motorjournalisten, bestond er echter geen twijfel en de juryleden riepen de Govecs uit tot de allereerste Europese E-scooter van het Jaar.

Govecs GO! S 2.4 binnenkort ook in Nederland
Robert van de Nadort, Managing Director van RR Mobility, de Benelux-importeur van Govecs, is zeer verheugd met de onderscheiding. "Vanzelfsprekend is deze titel een enorme opsteker voor ons nog jonge merk. Govecs ontwikkelt scooters vanaf de basis met een elektrische aandrijving en deze waardering van specialistische Europese motorjournalisten is voor ons het bewijs dat die aanpak de juiste is. Bovendien staan we aan de vooravond van de Nederlandse introductie van de Govecs GO! S 2.4, dus deze onderscheiding had voor ons op geen beter moment kunnen komen."

De Govecs GO! S 2.4 is vanaf juni leverbaar in Nederland, is uitgerust met een lithium accu en heeft een actieradius van maar liefst 160 kilometer (25 km-versie). Voor de 45 km/u-uitvoering is die afstand nog altijd 100 kilometer.

Op dit moment is het Duitse scootermerk Govecs in ons land al vertegenwoordigd met de Govecs GO! S 1.2. De 25 km/u-versie van deze elektrische scooter heeft een actieradius van 100 kilometer, terwijl de 45 km/u-versie een reikwijdte heeft van maximaal 60 kilometer.

Meer informatie over Govecs is beschikbaar op www.govecs.nl.

Govecs scooters in het kort

- ontwikkeld in Duitsland, gestileerd in Italië en met gebruikmaking van nieuwste Duitse en Amerikaanse technologie. - de elektromotor is vóór het achterwiel in het frame gemonteerd en drijft van daar uit via een getande riem het achterwiel aan. - Govecs is de eerste elektrische scooter die van de obligate naafmontage met zijn grote onafgeveerde massa afstapt. - motor en accu liggen op het laagst mogelijke punt liggen voor een prima wegligging en handelbaarheid.
- Govecs maakt gebruik van een krachtige 72 of 96 Volt accu en motor van het Amerikaanse fabricaat Parker Hannifin. Door de relatief lage belasting is deze hoog-rendement elektromotor zuiniger dan een 48 Volt motor.
- Scooters van Govecs voeren dankzij een regeneratief remsysteem energie terug naar de accu tijdens het remmen.
- Govecs scooters zijn geen omgebouwde benzinemodellen, maar zijn vanaf de eerste pennenstreek als specifieke elektrische scooters ontworpen. - Bij het frame, de vering en de remmen is rekening gehouden met het hogere gewicht, waardoor de scooter goed in balans is en over een optimale wendbaarheid beschikt.
- Alle Govecs-modellen hebben een geïntegreerde acculader die aan te sluiten is op ieder stopcontact.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*

Links:
http://www.govecs.nl



Razende Robot Reporter