Politie Drenthe

Woensdag 11 mei 2011

Provincie Drenthe, 11-05-2011

Politie controleert in verkeer

SCHOONLOO De politie heeft dinsdag gecontroleerd op de N376 in Schoonloo. Er zijn 1031 passanten gecontroleerd. 110 bestuurder reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 132 km/u waar 80 km/u is toegestaan. De politie heeft maandag gecontroleerd op de N374 bij Schoonloo. Van de 597 passanten reden 26 te hard op de 80 kilometerweg.

ZUIDWOLDE De politie heeft zaterdag 7 mei een verkeerscontrole gehouden in Zuidwolde. Er is onder meer gecontroleerd op de Lubbingerweg waar de toegestane snelheid 60 km/u is. Er is gecontroleerd tussen 10.30 uur en 20.30 uur. Er kwamen ruim 3000 bestuurders langs, waarvan 1400 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 130 km/u. Ook zondag 8 mei is een snelheidscontrole gehouden in Zuidwolde. De toegestane snelheid op de Ommerweg is 60 km/u is. Er is gecontroleerd tussen 14.00 uur en 17.30 uur. Er kwamen 475 passanten langs, waarvan 250 bestuurders een bekeuring kregen wegens te hard rijden.

Drugs in woning aangetroffen

RODEN De politie heeft maandag onder leiding van een Rechter Commissaris een woning aan het Zijpendaal in Roden doorzocht. Deze doorzoeking vond plaats omdat er bij de politie informatie was binnengekomen over drugs in deze woning. In de woning werden ongeveer 30 gram weed, een hoeveelheid vloeibare chemische drugs en diverse gebruiksvoorwerpen aangetroffen. De drugs en de andere spullen zijn in beslag genomen. De beide bewoners, een 28-jarige man en zijn 22-jarige vrouw zijn aangehouden. Beide verdachten verzetten zich daartegen. Daarbij beledigde en spuugde de man een agent. De agent deed aangifte. De verdachten zijn verhoord en inmiddels weer in vrijheid gesteld. De aangetroffen drugs was volgens de verdachten voor eigen gebruik. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt voor het bezit van drugs en tegen de man ook voor het beledigen van een agent.

Man aangehouden wegens bedreiging

ASSEN Agenten hebben dinsdagmiddag een 23-jarige man uit Assen aangehouden aan de Kerkstraat wegens bedreiging van een 51-jarige man uit Assen. De verdachte is ingesloten voor verhoor. De aanleiding van de bedreiging is nog niet duidelijk.

Rjiden onder invloed

HOOGEVEEN Agenten hebben dinsdagavond een 37-jarige vrouw uit Hoogeveen aangehouden wegens rijden onder invloed op de Trekgatenweg. De vrouw raakte betrokken bij een eenzijdig ongeval en raakte met haar auto in de sloot. Zij bleef ongedeerd. Haar voertuig raakte total loss. Op het bureau blies de bestuurster 650 ugl. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Winkeldief aangehouden

ASSEN De politie heeft dinsdagmiddag een 14-jarge meisje aangehouden in een schoenenwinkel aan het Koopmansplein. Ze had schoenen ter waarde van 30,- meegenomen zonder te betalen. Het meisje is ingesloten voor verhoor. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.