Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.35 uur

Utrecht, 11-05-2011

Te hard

VIANEN Een automobilist raakte op dinsdagavond 10 mei zijn rijbewijs kwijt omdat hij beduidend te hard reed.

Rond 23.20 uur surveilleerden agenten in een onopvallende politieauto op de Rijksweg A2. Zij zagen dat een automobilist met een pittige snelheid vanuit de richting van Utrecht kwam. Terwijl in verband met wegwerkzaamheden ter hoogte van Vianen een maximumsnelheid van 70 km/u gold, klokten de agenten de automobilist op 134 km/u. De automobilist, een 46-jarige man uit Drunen, werd aan de kant gezet. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Controle snor/bromfietsen bezorgdiensten

HOUTEN Op dinsdag 10 mei tussen 14.00 en 15.30 uur mochten de bezorgdiensten in Houten op initiatief van de gemeente Houten hun bromfietsen en scooters vrijblijvend ter keuring aanbieden.

De keuring is een onderdeel van een project ter verbetering van het imago van de bezorgdiensten. De keuring werd uitgevoerd door de politie van het wijkteam Houten in samenwerking met het scooterteam Politie Utrecht. De bezorgdiensten brachten 23 scooters naar de controleplaats op de Lange Schaft. Aan 9 scooters werden technische gebreken geconstateerd zoals het ontbreken van een spiegel, lekke uitlaat, ondeugdelijke remmen, stuurspeling en slecht leesbare kentekenplaten.

Reguliere controle

Hierna werd een reguliere controle gehouden op de Slinger en daar werden 36 bestuurders en hun snor/bromfietsen aan een controle onderworpen. 9 bestuurders waren in overtreding, onder meer het niet hebben van een rijbewijs, niet kunnen tonen van een kentekenbewijs, niet dragen van een helm.

NIEUWEGEIN - Tussen 18.00 en 20.30 uur werd de controle verplaatst naar het parkeerterrein bij het sportcomplex Merwestein in Nieuwegein. In samenwerking met de politie van het wijkteam Nieuwegein werden 34 bestuurders en hun snor/bromfietsen gecontroleerd. Er werden 19 overtredingen geconstateerd, onder meer voor het niet tonen van het rijbewijs, niet kunnen tonen van het kentekenbewijs, geen spiegels, ondeugdelijke remmen en banden.

Politiebureau Houten woensdag 18 mei gesloten

HOUTEN Het politiebureau aan de Slinger is woensdag 18 mei gesloten voor het publiek.

De sluiting heeft te maken met een gezamenlijke personeelsbijeenkomst in het kader van het nieuw te vormen district West (samenvoeging districten Lekstroom en Rijn & Venen) . Het politiebureau aan de Schakelstede 75 in Nieuwegein is woensdag 18 mei wel open voor het publiek. Ook inwoners van Houten zijn voor (dringende) zaken daar van harte welkom.

Uiteraard is de politie in geval van nood, bij heterdaad- en verdachte situaties 24-uur van de dag bereikbaar via het alarmnummer 1-1-2. Wilt u toch op het politiebureau aangifte doen, dan adviseren wij u om via het telefoonnummer 0900-8844 een afspraak te maken. U vermijdt dan wellicht een lange(re) wachttijd op het politiebureau.