Gemeente Almelo

Bouwbedrijven kunnen inschrijven op 6 kavels modelwoningen Almelo Noordoost

11 mei 2011 - Het college van burgemeester en wethouders wil zes bouwrijpe kavels in Almelo Noordoost beschikbaar stellen aan bouwbedrijven voor een modelwoning. Daarmee wil ze de werkgelegenheid in de bouw en kavelverkoop extra stimuleren. Ook zal het leiden tot meer bezoekers die kennis maken met de kwaliteiten van Almelo Noordoost.

Volgorde van belangstelling
Uitgifte gebeurt in volgorde van belangstelling. De leden van Bouwend Nederland in Almelo en Twente zullen per brief benaderd worden over de mogelijkheden. Bouwbedrijven hoeven de kavels pas een jaar na de daadwerkelijke afgifte te betalen en zijn geen rente verschuldigd over de tussenliggende periode. Dat moet het hen gemakkelijker maken te investeren in een modelwoning nog voordat die verkocht is. De zes kavels voor de modelwoningen zullen verspreid in het gebied van Almelo Noordoost worden aangewezen.

Almelo NoordOost

Uw vrijheid. Uw stijl. Onder dit motto biedt Almelo een bijzondere locatie
voor landstedelijk wonen.

Almelo NoordOost
In 2007 startte de Gemeente met de kaveluitgifte in AlmeloNoordOost. Het plan omvat 450 vrije kavels, variërend van 600 tot 4.000 m^2, verdeeld in tien parkbuurten met statige lanen en daartussen ruimte voor brede groene scheggen.