Billen schudden tegen Diabetes type 2

Persbericht van Diabetes Fonds Nederland

Laat je vrienden SCHUDDEN met hun BILLEN met Daryl van het Diabetesfonds
Alledaagse beweging is makkelijk, leuk en beschermt tegen diabetes type 2

Amersfoort, 11 mei 2011 -

Wie weet het eigenlijk nog niet? Bewegen is gezond. Zeker om diabetes type 2 te voorkomen. Veel mensen zien dat advies niet zitten. Toch is meer bewegen haalbaar voor iedereen. Daarom maakt Daryl, beweegcoach van het Diabetes Fonds, alledaagse beweging meer fun. Laat vrienden en collega's achter de computer, in de file én in de slaapkamer - met een knipoog - hun moves maken!

Steeds meer onderzoek bevestigt hoe belangrijk bewegen is om diabetes type 2 te voorkomen. Goed om te weten, want er zijn al bijna een miljoen Nederlanders met diabetes. In de praktijk vinden veel mensen het moeilijk om beweegadvies op te volgen. Te weinig tijd, te duur, geen zin om te sporten.

Maar ook als je geen sportschooltype bent, kun je genoeg bewegen. Kleine dagelijkse veranderingen maken al veel verschil. Beweegcoach Daryl van het Diabetes Fonds heeft een hele voorraad tips. De virtuele trainer, inmiddels ervaren door voorgaande campagnes, voorziet mensen in zijn eigen stijl van tips. Hij laat zien hoe leuk bewegen kan zijn, en neemt zichzelf en anderen daarbij graag een beetje in de maling. Via www.iedereenbewegen.nl kan iedereen Daryl sturen naar familie, vrienden en collega's!

Want we zitten als mens nou eenmaal met een lastige erfenis uit de oertijd: we zijn gebouwd om te bewegen. Toen moest je achter een hert aanrennen voor de barbecue. Nu trekken we een kroket uit de muur. Ons lichaam heeft in de oertijd geleerd om voor korte tijd reserves op te slaan: de bierbuik en de love handles. Maar nu we te weinig bewegen, gebruiken we de reserves niet. Dat ongebruikte vet gaat ook zitten in spieren en organen. Daardoor raakt het lichaam langzamerhand van slag en krijg je diabetes type 2. Kortom: hoog tijd dat beweegcoach Daryl de oermens in ons wakker maakt en ons weer in actie brengt!

Links:
http://www.iedereenbewegen.nl



Razende Robot Reporter