Waterschap Zuiderzeeland


vijftien Bosatlassen van Nederland Waterland aan middelbare scholen

Jongerenpanelleden overhandigen vijftien Bosatlassen van Nederland Waterland aan middelbare scholen

Vijftien Bosatlassen werden woensdag 11 mei 2011 uitgereikt aan de aardrijkskunde docenten van verschillende middelbare scholen in Flevoland. Deze ludieke actie is bedacht door het Jongerenpanel van Waterschap Zuiderzeeland.

Watereducatie kan niet zonder onderwijs en onderwijs niet zonder watereducatie. Voor de generatie die nu naar school gaat, zijn droge voeten en schoon water net zo belangrijk als voor hun ouders en grootouders. Bovendien is in de toekomst grote behoefte aan gemotiveerde en deskundige professionals in de watersector. Daarom is het belangrijk dat middelbare scholieren tijdens de aardrijkskundeles leren hoe belangrijk water voor ons land is.

Alle middelbare scholen van Nederland krijgen een aantal exemplaren van de Bosatlas, dankzij financiële bijdragen van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, de Unie van Waterschappen, Gemeentewerken Rotterdam en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat. De distributie van de atlassen wordt betaald door de waterschappen. Iedere middelbare school in Flevoland ontvangt vijftien exemplaren.

De Bosatlas van Nederland Waterland

Nederland is een waterland. Onze economie kan niet zonder havens en rivieren, en recreëren doen we aan de Noordzeekust, op de Friese meren of een Waddeneiland. Ons land blinkt uit in het ontwikkelen en toepassen van kennis over water, of het nu gaat om veiligheid of gezondheid, om dijkenbouw of zuiveringstechnologie, om energieopslag of ecologie, om het voorkomen van wateroverlast of het verbeteren van de waterkwaliteit. De Bosatlas van Nederland Waterland gaat over al deze aspecten van onze omgang met water.

Jongerenpanel

Het Jongerenpanel van Waterschap Zuiderzeeland bestaat uit vijftien enthousiaste jongens en meisjes uit Flevoland. In een leeftijd van 14 t/m 16 jaar en zijn geïnteresseerd in onderwerpen als communicatie, journalistiek of internet en uiteraard alles wat met water te maken heeft. Het Jongerenpanel heeft een adviserende rol op verschillende gebieden. Hoe denken jongeren over het Waterschap? Ze organiseren twee activiteiten speciaal voor jongeren, het Jongerendebat op 1 november in de Meerpaal in Dronten en een symposium speciaal voor jongeren 6 december in het Waterschapshuis in Lelystad.

Uitreiking Bosatlas aan Scholen Gemeenschap Lelystad

© Waterschap Zuiderzeeland

-