Gemeente Rotterdam

nieuwe entree voor rotterdam

11 mei 2011 | Gemeentewerken | persbericht

Parklane is de entree voor Rotterdam West

Met de herinrichting van de Vierhavensstraat in de wijk Delfshaven is de Rotterdamse Parklane voltooid. Daarmee heeft Rotterdam een nieuwe aantrekkelijke entree naar de stad gekregen.
Parklane ligt aan het westen van de stad en loopt van de A20 via de Tjalklaan naar de Maastunnel. De uitstraling van deze toegangsweg is nu prachtig groen, met brede boulevards. Het is een visitekaartje voor iedereen die de stad binnen komt.

Parklane
Parklane is de entree voor Rotterdam West en een visitekaartje voor iedereen die via deze route Rotterdam binnen komt. De uitstraling van deze route is nu prachtig groen met brede boulevards en aparte fiets- en wandelpaden. Met het voltooien van Parklane stroomt het verkeer aan de westkant van de stad beter door en wordt de verkeersdruk in de omliggende woonwijken ontlast. Hiervoor zijn de kruisingen heringericht en is er een Groene Golf' ingesteld. Bij een snelheid van 50 kilometer per uur staan de verkeerslichten op groen. Dit levert ook een aanzienlijke verbetering voor de luchtkwaliteit op.

Vierhavensstraat
Met de herinrichting van de Vierhavensstraat is Parklane nu helemaal voltooid. Na grondige saneringen van 30.521 ton (1017 vrachtwagens) en het vervangen van 2 km riolering en 800 m stadsverwarming is de weg nu verbreed en ingedeeld in 2x2 rijbanen.
De kruising met Speedwellstraat en Keileweg heeft verkeerslichten gekregen en er zijn aparte fietspaden en trottoirs. De zijstraten naar het havengebied, zijn op de kruisingen na, allemaal afgesloten. Dit zorgt voor minder vrachtverkeer en hierdoor een verbetering van luchtkwaliteit en veiligheid. Door de 400 bomen die zijn geplant en groene middenberm heeft de Vierhavensstraat een groene uitstraling gekregen.

Gemeentewerken Rotterdam, sinds 1855
Buien opvangen met groene daken en gevels, verkeerspleinen opnieuw inrichten en de monumentale begraafplaats Crooswijk beheren: Gemeentewerken Rotterdam doet het. En meer. Zo doen medewerkers al vijftig jaar archeologisch onderzoek. Maar werken ze als technisch geweten van de stad net zo goed aan de bouw van het nieuwe Centraal Station. Gemeentewerken zorgt ook dagelijks voor de bruggen, tunnels, wegen, (energiezuinige) verlichting en de duizenden bomen van Rotterdam. Zo krijgt de stad vorm en blijft ze in vorm, al 155 jaar.