Warchild


Gevluchte kinderen te gast bij Marco Borsato

11 mei 2011 -
`Marco is cóóól,' vindt Lamya terwijl ze meezingt met het refrein van Rood. Dertig kinderen uit het asielzoekerscentrum (azc) in Grave zijn op uitnodiging van War Child te gast bij het concert van Marco Borsato in het GelreDome.

Geslaagde stunt
Tijdens de campagne `Radio 538 voor War Child' in maart was het een stunt van War Child directeur Mark Vogt. Als er genoeg sms-jes binnenkwamen, zouden de kinderen van het azc in Grave een avond lang te gast zijn bij het nieuwe concert van Marco Borsato.

De actie werd een succes. Afgelopen zaterdagmiddag reed er dus een toeringbus voor bij het azc, en de dertig kinderen stapten uitgelaten in. Eenmaal in het Gelredome bleek het grootste deel de muziek van Marco te kennen. De liedjes werden luidkeels meegezongen.

Marco voor War Child
Marco Borsato is nauw verbonden met War Child. Al meer dan tien jaar zet Marco zich in voor het werk van War Child. Ook tijdens de nieuwe concertreeks vraagt hij aandacht voor War Child, door samen met Lange Frans het nummer `Wat zou jij doen?' in een actuele versie te zingen.

Verwerking
War Child gebruikt muziek bij de ondersteuning van kinderen die in (voormalige) oorlogsgebieden wonen. Muziek helpt de kinderen bij het verwerken van hun emoties. In Nederland werkt War Child samen met Stichting De Vrolijkheid, die in asielzoekerscentra de kinderen ondersteunt bij het omgaan met hun ervaringen in oorlog.