Kamagurka op de Art Amsterdam bij Gallery Delaive stand 062

Persbericht van Gallery Delaive

Kamagurka op de Art Amsterdam bij Gallery Delaive stand 062 Art Amsterdam 11/15 Mei 2011

Het werk dat Kamagurka op Art Amsterdam op de stand van Galerie Delaive presenteert, valt grotendeels in drie luiken te vatten.

In twee daarvan wordt zijn ouder werk getoond. Eén deel bevat een selectie van de zogeheten Neokubistische schilderijen, waarbij hij de kubistische stijl op ongeziene manier weet te combineren met iconische figuren uit de 'populaire' cultuur. In een tweede deel worden een aantal van zijn Spiegeleipaintings en -sculpturen uitgestald. De inspiratie achter deze reeks komt uit de aloude vraag, wat er het eerst was, de kip of het ei...

Het grootste en belangrijkste luik echter is wat de kunstenaar recent creëerde tijdens de 'naweeën' van zijn 24-uurs iPadperformance, anderhalve maand geleden in het Stedelijk Museum van Amsterdam. Tijdens deze performance maakte hij toen 24 uur aan een stuk schilderijen op zijn iPad. Deze werken werden uitgeprint en opgehangen in het museum, maar na afloop van de performance allemaal vernietigd. De assen van deze vernietigde werken werden verdeeld over acht zwarte glazen urnen, welke in opdracht van Kamagurka geblazen werden in het Glasmuseum van Leerdam. De urnen worden op Art Amsterdam gepresenteerd en te koop aangeboden.

Kamagurka liet zich in zijn nieuwe werken verder inspireren door de ideeën die hij tijdens zijn performance opdeed. Hieruit ontsproot onder meer de serie 'Lazy Landscapes'. In deze reeks staan luie, maar gezellige landschappen centraal. In veel woningen kijkt een prachtig landschap door het raam naar binnen - bij Kama's schilderijen is het omgekeerde het geval. De landschappen komen er gewoon naar binnen en gaan in je luie zetel zitten...

Vanuit deze Lazy Landscapes sproot tijdens de 24-uurs performance ook een 'Landschapsfietser' voort: geen fietser die gezellig door een landelijke omgeving peddelt, de fietser ís zijn omgeving. Kamagurka ging op dit idee voort, en kwam tot een schilderij en een installatie, beide 'De Landschapsfietser' geheten.

Voor meer informatie

Gallery Delaive
Nico Delaive/ Marlies Bolhoven
T 020-6221295 of 020-62569087
F 020-6204130
info@delaive.com
www.delaive.com

www.kamagurka.eu

www.kamagurka.com

www.artamsterdam.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

Links:
http://www.artamsterdam.nl
Bijlage:
* kamagurka pers art amsterdampdf




Razende Robot Reporter