Nederlandse Tafeltennisbond


Tafeltennisbegeleider 1 ook op WK in Rotterdam succesvol 8-5-2011

Zondag jl. werd tijdens de wereldkampioenschappen in Rotterdam de 1e bijeenkomst gehouden van de opleiding Tafeltennisbegeleider 1. In de fraaie conferentiezaal maakten de zeven deelnemers onder leiding van docent Peter Hanning kennis met elkaar. Zoals we dat kennen van eerdere bijeenkomsten is het ook nu weer een mooie mix van oudere jeugdleden, verenigingsbestuurders en ouders van (beginnende)jeugdleden.

Docent TT1 Peter Hanning

Peter Hanning blikt tevreden terug op de bijeenkomst: ,,Hoewel dezelfde onderwerpen natuurlijk besproken worden, is het toch steeds weer anders. Het is ook leuk om de onderwerpen vanuit de invalshoeken van de verschillende deelnemers te belichten. Wat me telkens weer opvalt is dat er zoveel verschillende mensen die zich echt willen inzetten voor onze sport. Tafeltennis is voor velen van hen de belangrijkste bijzaak van het leven. Maar goed, er zijn ook ouders die ondanks een drukke agenda toch wat uurtjes vrij maken om deze prima behapbare opleiding te volgen. Daar heb ik respect voor. Welke onderwerpen zoal aan bod komen? We hebben het bijvoorbeeld over de slechtste tafeltennisbegeleider ooit en het organiseren van een informatieavond voor ouders van beginnende jeugdleden. Ouders krijgen een vervoerschema en dat is het dan. Dat is natuurlijk zonde. Maar na vandaag weten we dat het anders kan én moet!"

Wilt u ook een opleiding tafeltennisbegeleider bij uw vereniging? Dat kan! Neem contact op via opleidingen@nttb.nl of bel het bondsbureau op 079 - 343 81 54.

NTTB/PH/MdK