CWS doet bedrijfskledingactiviteiten over aan Vendrig

Persbericht van CWS

CWS en Vendrig gaan een nauwe samenwerking aan. Dit initiatief komt voort uit het feit dat CWS (voorheen CWS-boco) in augustus 2010 besloot tot een strategische herpositionering. Men besloot zich te gaan focussen op washroomactiviteiten en schoonloopmatten onder de merknaam CWS. Dit impliceert dat de bedrijfskledingactiviteiten onder de merknaam boco moest worden afgestoten. Sindsdien zocht CWS naar een serieuze kandidaat om de lopende kledingcontracten van haar over te nemen. In Vendrig-IJsselstein vond zij de ideale partner. Op 27 april werd de samenwerkingsovereenkomst getekend, waarbij beide bedrijven op een intensieve manier gaan samenwerken.

De afgelopen weken is hard gewerkt om de administraties en activiteiten van zowel CWS als Vendrig op elkaar af te stemmen. Een absolute voorwaarde hierbij was de naadloze integratie van de kledingcontracten richting Vendrig. Nu dit, na een aantal uitgebreide tests, succesvol is verlopen kan de overdracht met een gerust hart plaatsvinden.

In het kader van het strategisch partnership gaat CWS nu ook de Vendrig klanten voorzien van schone handdoekrollen en overige washroomdiensten. Onderdeel van de samenwerking is het delen van kennis en het trainen van de commerciële medewerkers van Vendrig op washroom gebied door CWS. Een goede deal, want voor zowel de klanten als beide organisaties betekent een samenwerking als deze 'The best of both worlds'.

Over CWS
CWS Nederland is met ong. 400 medewerkers onderdeel van CWS-boco International GmbH, een van de internationaal toonaangevende leveranciers van professionele en innovatieve allround-oplossingen voor sanitaire ruimten en textieldiensten. Hiertoe behoren de bekende CWS handdoek-, zeep- en geurdispensers, innovatieve entreematten evenals industrieel wasbare werkkleding, persoonlijke collecties in corporate fashion, beschermende kleding en veiligheidskleding van boco. Alle diensten zijn beschikbaar in flexibele huur- en service contracten. Klanten profiteren van de berekenbare kosten en professionele allround dienstverlening, inclusief persoonlijk advies, regelmatig onderhoud van de dispensersystemen evenals professionele en voordelige behandeling van de handdoekrollen, matten en kleding. CWS-boco International telt meer dan 18 kantoren in Europa en China en heeft wereldwijd ongeveer 8.000 werknemers in dienst. Het hoofdkantoor is gelegen te Duisburg in Duitsland. CWS-boco is een dochtermaatschappij van de Haniel-groep, die met een totale verkoopsomzet van 27.4 miljard euro (boekjaar 2010) en ongeveer 58.000 werknemers een van de succesvolste Duitse familiebedrijven ter wereld is.

Over Vendrig
Vendrig IJsselstein B.V. is een familiebedrijf wat al meer dan 50 jaar actief is als dienstverlener op het gebied van verzorging van bedrijfskleding en bedrijfshygiëne. Hiertoe behoren het verhuren, verkopen en reinigen van industriële werk- en veiligheidskleding, business wear en gepersonaliseerde collecties voor industrie, horeca en zorginstellingen. Tevens heeft Vendrig diverse concepten voor het reinigen van vloeren, entreematten en oplossingen voor sanitaire ruimtes. Daarnaast biedt Vendrig aan haar afnemers de mogelijkheid om poets- en inktdoeken te huren en reinigen. Deze diensten zijn onder te brengen in transparante, flexibele huur- en serviceovereenkomsten. Vendrig heeft door haar 4 vestigingen een landelijke dekking in Nederland en verzorgt tevens een groot gedeelte van België. Het hoofdkantoor van Vendrig zetelt in IJsselstein en er zijn 135 werknemers in dienst.
Op 27 april werd ten kantore van CWS, onder het genot van een glas champagne, de samenwerking getekend.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*
*

Links:
http://www.nl.cws.com



Razende Robot Reporter