Royal Haskoning


Royal Haskoning en Antoniuscollege Gouda tekenen Jet-Net overeenkomst 11-05-2011
Het Antoniuscollege Gouda en Royal Haskoning ondertekenden onlangs het convenant waarmee Royal Haskoning de nieuwste Jet-Net partner van de school is geworden. Dankzij deze samenwerking wordt het voor havo en vwo leerlingen van het Antoniuscollege mogelijk om in de praktijk te ervaren dat een baan in de technologie uitdagend, zinvol en maatschappelijk relevant is.
Jet-Net is een samenwerkingsverband tussen havo/vwo scholen en het bedrijfsleven, dat werd opgezet omdat Nederland een vooraanstaande plaats wil innemen in de kenniseconomie. Dat lukt alleen met voldoende hoogopgeleide technologen. Nu nog kiezen te weinig jongeren voor een exacte opleiding, omdat ze een stereotiep beeld van de beroepsmogelijkheden en carrièreperspectieven met een hogere bèta of technische opleiding hebben. Bovendien komen ze in het huidige onderwijs te weinig in aanraking met de praktijk en sluiten de exacte vakken onvoldoende aan op de belevingswereld van jongeren.

Dankzij Jet-Net zien leerlingen met eigen ogen dat je in de technologie een goede en interessante baan kunt vinden. Meteen na de ondertekening lieten twee medewerkers van Royal Haskoning zien wat hun werk in de praktijk betekent. Alec Hardenbol: "Ik vond het indrukwekkend om te zien dat wij in het dagelijks leven eigenlijk heel vaak, maar onbewust te maken hebben met de diensten van Royal Haskoning. Denk bijvoorbeeld aan drinkwater en rioolwater. Daar had ik geen idee van. Dit soort bezoeken helpt me zeker om een juiste studiekeus te maken."

Ook Bas Verhoog was enthousiast: "Bij Royal Haskoning is er een grote verscheidenheid aan werk. Van ontwerper tot ICT-specialist en van ingenieur tot hydroloog. Bijna elke baan is er te vinden, terwijl ik juist altijd dacht dat je bij een ingenieursbureau zoals Royal Haskoning een moeilijke, lange en ook vaak exclusieve bèta-opleiding nodig is."

"Zo'n honderd scholen zijn momenteel op zoek naar een Jet-Net partner. Daarom zijn wij er trots op dat wij al zo snel een nieuwe partner in Royal Haskoning vonden", aldus locatiedirecteur Ank Brent.

Meer over Antoniuscollega Gouda