Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 11-05-2011

Inbraak- en wateroverlastmeldingen leiden naar hennepkwekerijen

TILBURG: De politie heeft dinsdagmiddag in een bedrijfspand aan de Aresstraat na een inbraakmelding, een hennepkwekerij ontdekt. In de avonduren werd in een woning aan de Simon Stevinstraat ook een plantage aangetroffen. Daar ging de politie naar toe in verband met een melding van wateroverlast.

De agenten gingen naar een bedrijfspand aan de Aresstraat na een melding dat er een deur van het pand open stond en dat er was
ingebroken. Ter plaatse bleek het pand in meerdere eenheden te zijn verdeeld. Bij een van die bedrijven was een ruit uit de garagedeur gehaald. In die ruimte werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met de gebruikelijke apparatuur, 41 stekken en circa 300 lege potten. Er was geen sprake van stroomdiefstal. De plantage is geruimd, er wordt een nader onderzoek naar de exploitant(en) ingesteld.

Omstreeks 17.40 uur werd gemeld dat er water uit de voor- en zijgevel kwam van een woning aan de Simon Stevinstraat. Er werd niet open gedaan. Brandweerlieden hebben daarop de voordeur geforceerd om een einde te kunnen maken aan de wateroverlast. Binnen bleek dat er water via de trap van de eerste verdieping kwam. Ook liep het water via de plafonds naar beneden. Op de eerste verdieping stond in een open ruimte een grote tent met daarin circa 80 hennepplanten, waarboven
assimilatielampen brandden. Er lag een tuinslang op de grond waaruit water kwam. Verder werd geconstateerd dat de stroom illegaal werd afgetapt. Door Enexis werd de stroom in de meterkast afgesloten. De kwekerij is geruimd. De bewoners worden nog gehoord.

Brand in berging flat Kruidenlaan

TILBURG: Dinsdagavond werd omstreeks 22.40 uur een brand gemeld in de berging van een flat aan de Kruidenlaan. De brandweer kwam met twee tankautospuitwagens ter plaatse. Ook een tweede berging liep schade op. In overleg met de brandweer, werden de bewoners op de 1e verdieping gevraagd, om vanwege de rookontwikkeling, hun woning tijdelijk te verlaten. Zij mochten na controle en ventilatie weer terug. De berging waar de brand begon is compleet uitgebrand. De oorzaak wordt gezocht in de bromfiets die rond 17.00 uur in het betreffend schuurtje werd geplaatst. Er zijn geen aanwijzingen voor brandstichting.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 11-05-2011 11:41 | © Regio Midden en West Brabant |