Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt verdachten aan voor bromfietsdiefstal

Eindhoven Woensel-Zuid, 11-05-2011 o Dankzij een ingebouwd track and trace-systeem in een bromfiets kon de politie kort na de diefstal van het voertuig dinsdagavond omstreeks 19.30 uur drie verdachten aanhouden in een tuin in een woning in Woensel-Zuid.

Dirigeren

Een klein uur daarvoor alarmeerde een 55-jarige man uit Waalre de politie dat de bromfiets van zijn dochter zojuist was weggenomen vanaf een oprit, gelegen aan de Vesaliuslaan. Hij kon de politie met behulp van het ingebouwde track and trace-systeem dirigeren naar de plek waar de gestolen bromfiets zou moeten staan.

Drie verdachten

De agenten troffen de bromfiets in een tuin van een woning aan. In de woning hield de politie drie Eindhovenaren aan. Het gaat om twee bewoners van het huis, namelijk een zoon van 20 en diens vader van 47-jaar oud. De derde verdachte is een Eindhovenaar van 28 jaar.

In de tuin stonden meerdere scooters en brom- en snorfietsen. In elk geval kon worden vastgesteld dat er ook een snorfiets stond die op 5 mei gestolen was.

In verband met het onderzoek zijn de verdachten ingesloten. De twee gestolen voertuigen zijn inmiddels overgedragen aan de rechtmatige eigenaren. Het onderzoek is nog niet afgerond