KNHS

Mannheim levert nieuwe A-kader combinaties op
11 mei 2011
Sanne Voets - Vedet Pb

ERMELO (KNHS) Bondscoach dressuur aangepast sporten Jeannette Wolfs kan zeer tevreden zijn over de internationale driesterrenwedstrijd in het Duitse Mannheim. Naast prima resultaten van alle Nederlandse deelnemers wisten twee combinaties zich in het A- kader te plaatsen. Het betreft Sanne Voets (Berghem) met Vedet PB en Frank Hosmar (Haarle) met Wallstreet Shuffle.

Vier Nederlandse deelnemers reisden af naar Mannheim en lieten daar een visitekaartje achter voor Nederland. Sanne Voets behaalde in Grade III met haar paard Vedet PB (v. Florestan I) de tweede plaats in de Team Test met maar liefst 70,74%. In de Individuele Test eindigde ze eveneens op een tweede plek met een score van 68,55%. Dit was voor deze combinatie voldoende om opgenomen te worden in het A- kader. Met eveneens een tweede plaats in de kür maakte ze het helemaal mooi af.

Frank Hosmar had twee paarden meegebracht naar Mannheim. In Grade IV veroverde Hosmar met zijn paard Wallstreet Shuffle (v. Polansky) de tweede plaats met een score van 71,35%. De Individuele Test bezorgde hem met dit paard een mooie derde plek, tevens genoeg om opgenomen te worden in het A- kader Dressuur Aangepast Sporten. Tiësto (v. Jazz), het tweede paard dat Hosmar startte stond in de Team Test op de zesde plaats en in de Individuele Test werd deze combinatie tweede met een verdienstelijke score van 70,16%. In de kür moest Hosmar een keuze maken tussen zijn paarden. Hij koos voor Tiësto en behaalde 76,00%, wat resulteerde in een tweede plaats.

Yvette van Geenen (Ulft) startte het paard Toermalijn (v. Ronaldo) voor de tweede maal op een internationaal evenement en plaatste zich in Grade II als vijfde in de Team Test. In de Individuele proef op maandag wist ze zich zelfs als tweede te plaatsen. Van Geenen sloot het evenement mooi af met een derde plaats in de kür.

Newton Toltien (v. Voltaire), gestart door Janneke Achtien (Hem) en als combinatie voor het eerst op een internationaal evenement aan start, werd zevende in de Team Test en twaalfde in de Individuele Test. Helaas was dit niet voldoende om in de kür van start te kunnen, maar Achtien is hiermee wel een internationale ervaring rijker!

Al met al was Mannheim een mooi evenement, waar de Nederlanders prima resultaten hebben neergezet en het A- kader is uitgebreid met twee combinaties.

Actuele samenstelling kaders Dressuur Aangepast Sporten:

A- kader:
Tessa Baaijens (Goes) - Riana
Gert Bolmer (Den Ham) - Triumph
Frank Hosmar (Haarle) - Tiësto / Wallstreet Shuffle Glasten Krapels (Halfweg) - Matador
Petra van de Sande (s-Gravenhage) - Toscane
Sanne Voets (Berghem) - Vedet PB

B- kader:
Janneke Achtien (Hem) - Newton Toltien
Ellen van den Berg (Uden) - Syclon
Yvette van Geenen (Ulft) - BMC Uzarro
Vera de Groof (Eindhoven) - Tango
Maarten van Stek (Hoofddorp) - William DH
Demi Vermeulen (Zevenaar) - Chiara H

Uitslagen Mannheim:
http://eventcontent.hippoonline.de/576/576zeitplanDEU.htm