Gemeente Gennep


Persberichten

Nieuw bericht
De Jasmijnstraat in Gennep is geëindigd op de negende plaats in de landelijke Klimaatstraatfeest wedstrijd. Met het gewonnen feestpakket organiseert de straat op zaterdag 14 mei een Klimaatstraatfeest. Om de straat extra te belonen voor de genomen energiebesparende maatregelen biedt wethouder Jansen zaterdag tien energieboxen aan.

Ruim 5.000 Nederlandse straten namen van november 2010 tot april 2011 deel aan de wedstrijd, waarvan 14 in de gemeente Gennep. De top 500 ontvangt een feestpakket ter waarde van 40 euro per deelnemend huishouden. Naast de Jasmijnstraat wonnen ook de Aaldonksestraat in Ottersum (104) en de Papierschepper (147) en de Burgemeester Gilissenweg (386) in Gennep een feestpakket.

De Klimaatstraatfeest wedstrijd is dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Doel is dat mensen zich bewust worden van hun energieverbruik. Deelnemers nemen vaak blijvende maatregelen om energie te besparen. De bewoners van de Jasmijnstraat hebben een groot aantal maatregelen getroffen, zoals radiatorfolie plaatsen, spaar- en ledlampen indraaien, bewegingssensoren voor de buitenverlichting plaatsen en groene stroom en groen gas aanschaffen. Ook zijn ze lid van Meerwind, een vereniging die windmolens beheert.

Klimaatbeleid gemeente Gennep
De gemeente Gennep ondersteunt de Klimaatstraatfeest wedstrijd, daarom kregen deelnemers in de gemeente de eerste 2.000 punten cadeau. De achterliggende gedachte, bewuster omgaan met energie, past perfect binnen het klimaatbeleid van de gemeente. De gemeente probeert op tal van terreinen energie te besparen: bij huishoudens, verenigingen en bedrijven, in de openbare ruimte en uiteraard ook bij de eigen gebouwen.