Nederlandse Orde van Advocaten

Positieve geluiden over mentorproject

11-05-2011 | 0 reacties

Gisteren vond de afsluitingsbijeenkomst plaats van het mentorproject Ma-donna bij advocatenkantoor Nauta Dutilh in Rotterdam. Bij dit project voor vrouwen werden tien junior advocates voor een jaar gekoppeld aan advocates met ruime ervaring. Deze seniors traden op als mentor en klankbord.

Onder junior advocates blijkt de behoefte te bestaan om problemen waar ze in hun werk tegenaan lopen te bespreken. Ze worstelen met vragen over te nemen carrièrestappen, work-life balance, het opzetten van een eigen praktijk, netwerken en hoe om te gaan met stress en omzetdruk. Tijdens vertrouwelijke afspraken konden ze hierover sparren met hun mentor.

Zowel de juniors als de senior advocates zijn positief over dit project. Juniors merken op dat gesprekken met hun mentor hen waardevolle informatie, tips en sturing heeft opgeleverd. E n vooral bevestiging dat ze op de goede weg zitten. Mogelijk krijgt dit project, dat werd ondersteund door de Raad van Toezicht in Rotterdam en de Nederlandse Orde van Advocaten, een vervolg.

In Nederland werken 16.275 advocaten, waarvan 42 procent bestaat uit vrouwen. Opmerkelijk is de uitstroom van vrouwen na een aantal jaar: 55 procent van de advocaten met 0-5 jaar ervaring bestaat uit vrouwen terwijl dat 35 procent is bij advocaten met meer dan 5 jaar ervaring.