Uitgeverij Bert Bakker

De kickbokser van Jens Olde Kalter gepresenteerd

Presentatie De kickbokser Op dinsdagavond 10 mei is op de scheepswerf 't Kromhout in Amsterdam De kickbokser van Jens Olde Kalter gepresenteerd. Voor de gelegenheid stapte de auteur in de ring voor een demonstratiegevecht met Ernesto Hoost. Het eerste exemplaar van het boek werd vervolgens door Jens Olde Kalter overhandigd aan de burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan. Kijk hier voor een videoreportage van de presentatie.

Over De kickbokser:

In Japan staat hij op billboards en stadsbussen en figureert hij in reclamespotjes voor PlayStation. Volwassen mannen gillen bij de verschijning van zijn gestalte. Vrouwen klampen hem huilend aan.

Olde_Kalter_-_De_kickbokser De kickbokser vertelt het verhaal van de Nederlandse vechtsportlegende Ernesto Hoost, die zich onder de bijnaam Mister Perfect staande weet te houden in een wereld van geld, roem, torenhoge druk en criminaliteit. Hoost is viervoudig kampioen in een sport die de Japanse fascinatie voor kracht, strijd en onverzettelijkheid belichaamt. Ook in Nederland komen er anno 2011 tienduizenden mensen op de been voor een wedstrijd in de Amsterdam ArenA, maar toen Hoost als klein jongetje voor het eerst de sportschool binnenstapte lag dat nog anders.

De kickbokser beschrijft het leven van een jongetje dat gezien wilde worden. Een jongen die een ster werd. In een onbegrepen land. In een onbegrepen sport.

Schrijver en journalist Jens Olde Kalter (1975) stapte twaalf jaar geleden als rechtenstudent bij de Amsterdamse kickboksschool Vos Gym binnen. De tot dan toe voor hem verborgen wereld van de vechtsport, waar taxichauffeurs, artsen en beroepscriminelen samen trainen, fascineerde hem meteen. Olde Kalter leerde er Hoost kennen als topsporter en als toegewijd trainer. Tegenwoordig is Olde Kalter zelf personal trainer en medeoprichter van Bootcamp Nederland.