Stichting Aids Fonds

Aids Fonds geschrokken door overlijden Robert Carr

11-05-2011
Gisteravond bereikte ons het trieste nieuws dat mensenrechten- en aidsactivist Robert Carr is overleden. Enorm schokkend noemt Ton Coenen, directeur van het Aids Fonds, het plotselinge overlijden van Robert.

Robert Carr was recent werkzaam als directeur beleid en pleitbezorging bij de International Coalition of AIDS Services Organizations (ICASO). In 2000 begon hij met zijn bijstandswerk in Jamaica, waar hij opkwam voor de rechten van mensen met hiv die gediscrimineerd en gestigmatiseerd werden. Twee jaar later werd hij directeur van Jamaica AIDS Support for Life, een nationale hulporganisatie die opkwam voor de meest kwetsbare groepen in de Jamaicaanse samenleving, waaronder gevangenen, sekswerkers en homos. Robert zijn werk als mensenrechten- en aidsactivist breidde zich al snel uit naar het internationale toneel. Zo adviseerde hij onder andere UNAIDS (Verenigde Naties).

Met het overlijden van Robert Carr zal de wereld een belangrijke pleitbezorger missen. Het Aids Fonds is enorm geschrokken. ,,Robert was een fantastische man, een groot activist en een warm mens. Dit is een enorm verlies voor de aidsbestrijding, aldus Ton Coenen. Twitter icoon Facebook icoon Hyves icoon LinkedIn icoon