Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 11 mei

Alkmaar, 11-05-2011 o 13.30 uur

Brand in woning

Hoorn, dinsdag 10 mei

Op dinsdagavond omstreeks 18.50 uur bleek er brand te zijn in een woning aan de Diepenbrockhof. De brandweer rukte met meerdere eenheden uit om de brand, die inmiddels uit het dak van de woning sloeg, te blussen.

De brand was mogelijk ontstaan door een defect in een wasdroger. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor.

Politie houdt auto-inbreker aan

Heiloo, woensdag 11 mei

Op woensdagmorgen hield de politie een 34-jarige man uit Akersloot aan op verdenking van inbraak in een auto op de Kanaalweg in Heiloo. Een getuige meldde omstreeks 00.45 uur dat hij een persoon op een erf achter een afgesloten hek had zien rondlopen. Deze man zou een raam van een daar geparkeerd staande auto hebben in geslagen. Ter plaatse trof de politie de verdachte aan. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Tijdens het fouilleren van de verdachte, bleek hij een invalidenparkeerkaart bij zich te hebben. Deze kaart stond niet op zijn eigen naam. Mogelijk is de kaart afkomstig van een diefstal uit een andere personenauto.

Diefstal wielen

Avenhorn, woensdag 11 mei

Op woensdagmorgen omstreeks 04.30 uur kreeg de politie een melding dat een man bezig was de wielen van een auto te demonteren op de Vijverhof in Avenhorn. Ter plaatse bleek de dief al gevlogen te zijn. Evenals drie wielen. De auto was op twee bierkratjes gezet. De dief stal ook de ruitenwissers.

Heler fiets aangehouden

Berkhout, dinsdag 10 mei

Op dinsdagmiddag omstreeks 13.40 uur zag de politie een 14-jarige jongen uit Hoorn op een damesfiets rijden op de Berkhouterweg in Berkhout. Het slot van de fiets stond open, terwijl er geen sleutel meer in stak. De jongen verklaarde de fiets van een vriend (waarvan hij alleen de voornaam kende) te hebben geleend. De jongen werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De fiets werd in beslag genomen.

Gestolen bromfiets teruggevonden

Hoorn, dinsdag 10 mei

Op dinsdagmiddag hield de politie een bromfietscontrole op de Berkhouterweg in Hoorn. Tijdens de controle werden twee jongens gecontroleerd die op een snorfiets reden. Bij deze snorfiets bleek er te zijn gerommeld met het framenummer. De politie nam de snorfiets in beslag. Uit een onderzoek door de Rijksdienst voor het Wegverkeer bleek dat de bromfiets van diefstal afkomstig was. De snorfiets stond vanaf 26 april 2011 als gestolen geregistreerd.

De verdachten, jongens van 17 en 18 jaar oud en afkomstig uit Hoorn, zijn uitgenodigd voor het afleggen van een verklaring.

Vrouw mogelijk beschoten

Den Helder, dinsdag 10 mei

Op dinsdagmiddag fietsten twee meisjes uit Den Helder van 16 en 17 jaar vanaf de Boatex over het Arsenaal in de richting Louisehof. Vanaf de daar geplaatste garageboxen en loodsen werd mogelijk op de meisjes geschoten. Het 16-jarige meisje raakte gewond. Zij liep een oppervlakkige wond op en haar kleding vertoonde een klein gaatje. Mogelijk werd op haar geschoten met een luchtdrukwapen.

De politie stelt een onderzoek in om de mogelijke schutter te achterhalen. Hiervoor wordt ondermeer een buurtonderzoek ingesteld. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Opgevoerde bromfiets

Wognum, dinsdag 10 mei

Tijdens een korte snelheidscontrole op de Oosteinderweg in Wognum werd omstreeks 14.15 uur een 18-jarige jongen uit Wognum op een bromfiets gecontroleerd. De bromfiets werd overgebracht naar het politiebureau in Wognum waar een onderzoek op de rollentestbank werd uitgevoerd. De bromfiets bleek een constructiesnelheid te hebben van 74 km per uur. Het kentekenbewijs van de bromfiets werd ingenomen. De eigenaar krijgt dit weer terug als zijn bromfiets in de originele staat is teruggebracht. De jongen kreeg een bekeuring.

Heerhugowaard, dinsdag 10 mei

Op dinsdagavond omstreeks 21.15 uur controleerde de politie een 16-jarige jongen uit Heerhugowaard op een bromfiets. De jongen kwam over het Zuidtangent aanrijden zonder dat hij een helm droeg. Bij controle bleek hij ook geen rijbewijs te hebben.

Toen de politie de bromfiets controleerde op een rollentestbank, bleek de brommer bovendien te zijn opgevoerd. De constructiesnelheid lag op 58 km per uur. De jongen ging naar huis met drie bekeuringen op zak.

Alkmaar, dinsdag 10 mei

Op dinsdagmiddag omstreeks 13.40 uur controleerde de politie een 21-jarige Alkmaarder op een bromfiets op de Vondelstraat in Alkmaar. De bromfiets bleek opgevoerd te zijn. Op een rollentestbank werd een constructiesnelheid gemeten van 76 km per uur. De politie nam het kentekenbewijs in. De eigenaar krijgt dit weer terug als de bromfiets in originele staat is teruggebracht. Bij controle van de bestuurder bleek deze een rijontzegging van vier maanden te hebben. Hij mocht niet rijden tot 28 mei 2011. Voor beide zaken kreeg de verdachte een proces-verbaal.

Snelheidscontrole

Andijk, dinsdag 10 mei

Op dinsdagmiddag omstreeks 17.00 uur werd op de Dijkgraaf Grootweg in Andijk een 64-jarige man uit Enkhuizen op een motorfiets gecontroleerd. De man reed met een snelheid van 135 km per uur. Omdat ter plaatse niet sneller gereden mag worden dan 80 km per uur, reed de man meer dan 50 km te hard. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs

inleveren.

Rondvliegend onderdeel

De Rijp, dinsdag 10 mei

Op dinsdagmiddag omstreeks 14.15 uur reed een 53-jarige man uit Heiloo in een vrachtwagen over de Provincialeweg N244 onder De Rijp. Plotseling hoorde hij een harde knal. De chauffeur stopte, maar kon niets vreemd ontdekken. Toen hij later bij een klant was, zag hij schade aan de bestuurderszijde van de cabine. Hier was een gat in geslagen. Achter de bestuurdersstoel lag een projectiel.

Het projectiel is technisch onderzocht. Het blijkt niet om een projectiel uit een vuurwapen te gaan, maar mogelijk om een onderdeel van een tegemoetkomende (vracht)auto.

Valse papieren

Alkmaar, dinsdag 10 mei

Op dinsdagmiddag meldden drie personen zich bij het Belastingkantoor aan de Robonsbosweg. Zij legitimeerden zich met Sloveense paspoorten. Het was niet erg slim om met zijn drieën tegelijk te komen. De paspoorten waren duidelijk geprint en ook nog verschillend van formaat.

De twee mannen (27 en 30 jaar) en een vrouw (29 jaar) zijn vermoedelijk afkomstig uit de Oekraïne. De politie hield de verdachten aan. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld.

Vernieling autos

Bergen, woensdag 11 mei

In de nacht van dinsdag op woensdag werden in de omgeving van de Kloosterlaan in Bergen in ieder geval zes autos bekrast. Mogelijk gaat het om nog meer beschadigde autos. Met de eigenaren van de vernielde autos wordt contact opgenomen voor het doen van aangifte.

De politie verzoekt eventuele getuigen of slachtoffers van vernieling van hun auto zich te melden. De politie in Bergen is bereikbaar via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).