Gemeente Roermond

Nieuw Natuur- en Waterleerpad langs Roer, Hambeek en Maas

Leerlingen van basisschool Aan de Roer lopen het nieuwe Natuur- en Waterleerpad.

Op 11 mei 2011 hebben de heren C. Lebens, waarnemend voorzitter Waterschap Roer en Overmaas, en wethouder G. IJff van de gemeente Roermond het geheel vernieuwde Natuur- en Waterleerpad in Roermond geopend. Samen met leerkrachten en leerlingen van groep 7a van basisschool Aan de Roer liepen zij een gedeelte van het leerpad en voerden daarbij diverse educatieve opdrachten uit.

Het gaat hier om een wandelroute van ± 3 km met in totaal 15 informatieborden, gelegen in het gebied Hammerveld-Oost. De informatieborden geven wandelaars veel informatie over water en natuur in de Roerdelta en over de maatregelen die Waterschap Roer en Overmaas heeft genomen om inwoners tegen wateroverlast te beschermen. Waterschap Roer en Overmaas en de Gemeente Roermond hebben het Natuur- en Waterleerpad gerealiseerd, met steun van het IVN Roermond en het Citaverde college te Roermond.

Het gebied en de route zijn vrij toegankelijk. Het Natuur- en Waterleerpad is te bereiken vanaf de parkeerplaats bij hockeyvereniging Concordia aan de Burgemeester Geuljanslaan. Vandaar kan de bezoeker te voet verder richting de hockeyvelden. Tegenover de kantine start het Natuur- en Waterleerpad. Langs het leerpad staan op diverse plaatsen houten beelden van dieren die in het gebied voorkomen. Deze beelden zijn met een kettingzaag gevormd door Roel van Wijlick.