Gemeente Bernheze


Bernheze

Drie elektrische auto's voor wagenpark gemeente Bernheze

De gemeente Bernheze schaft dit jaar drie dienstvoertuigen aan die op elektriciteit rijden. Deze aanschaf is onderdeel van een provinciaal project om ervaring op te doen met duurzaam rijden.

Warm voorstander
Bernheze is warm voorstander van het gebruik van duurzame brandstoffen. Sinds vorig jaar rijdt één van de brandweervoertuigen op aardgas.

Rijden op elektriciteit staat nog in de kinderschoenen. Voor Bernheze een reden om mee te doen aan het proefproject, waarin nauw samengewerkt wordt met vervoersbedrijf Van Driel, OC Mobility Coaching, Fontys Hogeschool, 0900-Electric, Prolease en RMB. We zien het als een kans om zoveel mogelijk ervaring op te doen, zodat elektrisch rijden in de toekomst voor steeds meer mensen en bedrijven toegankelijk wordt. De auto's worden gebruikt voor inspecties, werkbezoeken en andere dienstreizen. Het is de bedoeling dat dit een besparing oplevert op het aantal dienstkilometers dat onze medewerkers momenteel met de eigen auto afleggen. Ze worden in het najaar in gebruik genomen.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35