Gooi en Vechtstreek duurste woonregio van Nederland

Persbericht van Woningmarktcijfers.nl

In de Gooi en Vechtstreek moest in het eerste kwartaal van 2011 gemiddeld 373.400 euro voor een bestaande koopwoning worden betaald. Op de tweede plaats (van regio's met meer dan 100 transacties) staat Zuid-Kennemerland met 319.000 euro. De regio Oost Groningen is met 163.000 euro de goedkoopste regio van Nederland, op plaats twee gevolgd door Parkstad Limburg met 163.500 euro. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste regio bedraagt ruim 210.000 euro.

Nederlandse woningmarkt scoort positief
De kwartaalcijfers van de Nederlandse woningmarkt lieten een lichte stijging zien. De gemiddelde koopsom steeg met 1,4% tot 240.100 euro in vergelijking met het eerste kwartaal van 2010, het aantal transacties nam toe met 2,2% tot 28.358. Blijven de verschillen per provincie nog binnen een beperkte bandbreedte, heel anders is het dus gesteld met de ontwikkelingen per regio, zoals deze in het overzicht van Woningmarktcijfers.nl zijn te zien.

Verschillen per regio zeer groot
In 39 van de 65 regio's steeg de gemiddelde koopsom. Van de regio's (meer dan 100 transacties) realiseerden 3 regio's een stijging van meer dan 10%, hoofdzakelijk omdat er meer vrijstaande woningen werden verkocht. Het betreft de regio's Weert in Limburg, Noord Groningen en Noord-Oost Twente in Overijssel. Een vergelijkbaar beeld doet zich voor bij het transactieverloop. In 38 regio's werden meer woningen verkocht dan vorig jaar, in drie regio's zien we stijgingen van rond de 25%. Het betreft de regio's Zuid-West Twente in Overijssel, Rivierenland in Gelderland en Zuidwest Drenthe. In 20 regio's ging zowel de gemiddelde koopsom als het aantal transactie omhoog. Aan de andere kant zien we 8 regio's waar zowel de koopsom als het aantal transacties daalde.

Uitgebreide marktinformatie bijgewerkt met het 1e kwartaal van 2011 Gedetailleerde woningmarktinformatie en uitgebreide woningmarktrapporten op kwartaalbasis van elke gemeente, regio en provincie zijn vanaf volgende week beschikbaar op de website van Woningmarktcijfers.nl. De rapporten bevatten uitvoerige informatie over prijsontwikkelingen, transacties, verkooptijden en demografische ontwikkelingen.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.woningmarktcijfers.nl
Bijlage:
* 201103_regiospdf




Razende Robot Reporter