Openbaar Ministerie

OM eist 5 jaar tegen 18-jarige verdachte overval Den Haag

11 mei 2011 - Arrondissementsparket Den Haag

De officier van justitie in Den Haag heeft vandaag een gevangenisstraf van vijf jaar geëist tegen een 18-jarige Hagenaar die verdacht wordt van een gewapende overval op een winkel in de Torenstraat in Den Haag.

Rond 9.40 uur loopt een overvaller de winkel in de Torenstraat binnen en trekt hij een vuurwapen. De man bedreigt het aanwezige personeel met het wapen en slaat hij een van hen ermee tegen het hoofd. De man dwingt vervolgens een medewerkster naar het kantoortje te gaan. Daar moet zij de kluis voor hem openmaken. Hij dwingt het personeel om op de grond te gaan liggen en gaat er vervolgens met een bedrag van 410 euro aan kleingeld vandoor.

De gealarmeerde politie weet ruim een uur na de melding de verdachte al aan te houden. De man had een duidelijk spoor achtergelaten in de sneeuw en was volgens de officier van justitie na de overval direct naar zijn woning gelopen. De agenten houden de Hagenaar aan. Hij ontkent iets met de overval te maken te hebben. Volgens de verdachte heeft iemand anders de overval gepleegd en heeft die dader zich bij hem omgekleed en de kleding die de overvaller droeg bij hem achtergelaten.

Volgens de officier van justitie klopt er niets van deze lezing. Uit gedegen recherchewerk is gebleken dat de schoenen en kleding die bij de verdachte zijn aangetroffen wel degelijk van hem zijn. Zo heeft de sportwinkel waar de schoenen zijn gekocht maar één paar van die schoenen verkocht. En de winkel kon de bankrekening waarvan het aankoopbedrag is afgeschreven aan de politie laten zien. Dit blijkt de bankrekening van de moeder van de verdachte te zijn. Volgens de moeder van de verdachte gebruikt haar zoon wel eens haar bankpas. Ook is in de slaapkamer van de verdachte de buit en de natte kleding gevonden. In de kelderbox werd het wapen aangetroffen.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.