Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Apeldoorn - Winkeldief aangehouden                        |

De politie heeft dinsdagmiddag 10 mei door ingrijpen van winkelpersoneel een 25-jarige Apeldoornse aangehouden in een winkel op de Talingweg in Apeldoorn. Zij heeft onder meer zonnebrandcrème weggenomen.


Het winkelpersoneel hield de Apeldoornse dinsdag 10 mei rond 15.30 uur aan, nadat ze zonder betalen van de zonnebrandcrème de winkel uit wilde lopen. De politie werd gealarmeerd en heeft de vrouw aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.


2011063471

|     |  Apeldoorn - Ponchodief aangehouden                      |

De politie heeft dinsdag 10 mei een 38-jarige man aangehouden voor het wegnemen van een poncho uit een fietstas. De fiets met tas stond op de Asselsestraat in Apeldoorn gestald.


De politie zag de man die geen vaste verblijfplaats heeft op de Asselsestraat lopen. Hij viel op omdat hij zich vreemd gedroeg. Kort daarna nam de man een poncho uit een fietstas. Agenten hielden hem aan en waarna hij naar het politiebureau werd gebracht voor nader verhoor. Bij nader onderzoek bleek hij ook dvd's te hebben weggenomen uit de bibliotheek. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


2011063332

|     |  Apeldoorn - Fotocamera en geld weggenomen uit woning    |

In de nacht van maandag op dinsdag 10 mei heeft er een woninginbraak plaatsgevonden op de Generaal van der Heijdenlaan in Apeldoorn. Er is onder meer een fotocamera en geld weggenomen.


De inbraak werd 's morgens door de bewoners ontdekt. Men is de woning binnengekomen door een deur te forceren. De politie stelt een onderzoek in.


2011063283

|     |  Apeldoorn - Tassenrollerij                              |

Op maandag 9 mei heeft een zakkenroller onder meer een paspoort en portemonnee uit een tas van een winkelende 29-jarige vrouw uit Apeldoorn weggenomen.


De tassenrollerij heeft op maandag 9 mei rond 12.00 uur plaatsgevonden op de Hoofdstraat in Apeldoorn. De Apeldoornse heeft niets van de tassenrollerij gemerkt. Er is onder meer een paspoort en portemonnee weggenomen. De politie stelt een onderzoek in. De politie waarschuwt de winkelende mensen goed op hun eigendommen te passen.


2011063449

|     |Beemte - Insluiping door babbeltruc                       |

Op dinsdagmiddag 10 mei heeft er een insluiping plaatsgevonden door een babbeltruc bij een ouder echtpaar in de Beemte. Er is onder meer geld weggenomen.


De politie kreeg omstreeks 14.00 uur de melding, dat er geld was weggenomen uit een woning van een ouder echtpaar. Rond 13.15 uur kwam er een auto het erf op rijden. De bestuurder meldde zich bij de achterdeur van de woning en sprak de eigenaresse aan. Op zijn verzoek bracht zij de bezoeker naar haar echtgenoot in de schuur. Vermoedelijk heeft de insluiping op dat moment plaatsgevonden. De bewoners ontdekten de insluiping kort daarna en hebben zich bij de politie gemeld. Er is onder meer geld weggenomen.


Signalement

Er is een signalement: De man was naar schatting begin twintig, tenger, klein en heeft kort donker haar. Hij droeg een donkere stoffen broek en een donkere trui. Verder droeg hij zwarte puntschoenen. Hij praatte gebrekkig Nederlands en hij reed in een bruine middenklasse auto. Tips in deze zaak kunnen gemeld worden op 0900-8844.


Waarschuwing

De politie vraagt mensen om alert te zijn en niet zomaar een onbekende binnen te laten: 'Wilt u iemand ergens mee helpen, laat ze dan buiten staan en sluit de buitendeur, terwijl u haalt wat u wilt. Bij meteropnemers, controleurs en onbekende medewerkers thuiszorg kunt u de legitimatie vragen. Bekijk deze goed en bel eventueel het bedrijf om te controleren of het klopt. Sluit dan wel eerst de deur. Bent u toch slachtoffer geworden van een oplichter? Onthoud goed hoe de dader eruit zag en geef dit meteen door aan de politie. Ook een kierstandhouder of een spion in de deur helpen mensen om te zien wie er aanbelt.


2011063468


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --