Gemeente Tilburg

Persbericht
11 mei 2011

Voorbereidingen Willem II - NAC

Oproep: neem ID-papieren mee

Tilburg maakt zich op voor de laatste wedstrijd van Willem II in de eredivisie van de nationale voetbalcompetitie. Deze vindt komende zondag 15 mei plaats in het Koning Willem II Stadion tegen NAC Breda. Voetbalclubs, gemeente en politie hebben in goed overleg een aantal maatregelen getroffen rondom de wedstrijd.

Burgemeester Peter Noordanus van Tilburg: "Willem II tegen NAC is vanuit de historie een wedstrijd waar een goede voorbereiding voor nodig is. Op het sportieve, maar ook op het veiligheidsvlak. Voor de match is nu eenmaal veel belangstelling. De bedoeling is dat we samen een mooi, veilig voetbalfeest en een waardige afsluiter van het seizoen meemaken. Om dat te bereiken zijn uit voorzorg een aantal maatregelen getroffen in goede samenwerking met clubs, politie en gemeenten. Sommige zaken zijn niet anders dan anders, maar een aantal maatregelen zijn merkbaar voor zowel bezoekers als omwonenden. Er zal bijvoorbeeld meer politie te zien zijn bij het stadion en in de stad."

Controle ID-bewijzen

In het stadion is van de maatregelen ook wat te merken. Voor een aantal uit- en thuisvakken geldt beperkte kaartverkoop. Supporters (maximaal 500) van de bezoekende club kunnen enkel met een buscombi naar het stadion komen. Om te controleren of er geen supporters in het verkeerde vak terecht komen kunnen bezoekers komende zondag verwachten dat er extra op ID-bewijs gecontroleerd wordt. Daarom geldt het nadrukkelijke advies aan alle bezoekers om een identificatiebewijs mee te nemen.

Op de parallelweg aan de Ringbaan Zuid komt een hekwerk van de Goirleseweg tot aan de Penitentiaire Inrichting. In het stadion zelf zijn een aantal fysieke maatregelen getroffen om de veiligheid van alle bezoekers te kunnen garanderen. Denk hierbij aan het plaatsen van een aantal ondoorzichtige doeken en poorten. Ook zijn een aantal doorgangen tussen vakken afgesloten.

---