Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 11-05-2011

Tweetal aangehouden voor winkeldiefstal met geprepareerde tas

BERGEN OP ZOOM: Personeel van een winkel in de Burgemeester van Hasseltstraat hield dinsdagmiddag een 23-jarige man en een 19-jarige vrouw uit Roemenie aan voor winkeldiefstal. De twee hadden met een geprepareerde tas geprobeerd een Ipod weg te nemen. Ze werden gesnapt en het personeel alarmeerde de politie. Er was op dat moment niet duidelijk of de twee mogelijk nog meer spullen had weggenomen in de winkel. De verdachten konden zich niet legitimeren. Ze zijn meegenomen en in verzekering gesteld op het politiebureau. De mannelijke verdachte had een autosleutel bij zich. De politie deed onderzoek in de
bijbehorende auto en trof een broek met hieraan de winkelbeveiliging aan en enkele andere goederen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De politie onderzoekt de zaak verder.

Scooterrijder aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag

ROOSENDAAL: Twee agenten in een onopvallende politieauto zagen dinsdag tegen 14.00 uur een scooter rijden over de Van Beethovenlaan. De bestuurder maakte twee 'wheelies', sorteerde verkeerde voor, haalde aan de verkeerde kan in een negeerde een rood verkeerslicht. Ook reed hij 50 km/u.
Op de Bredaseweg stopte de scooterrijder, waarna hij klem werd gereden door de politiewagen. De man probeerde er vandoor te gaan, maar werd aangehouden door de agenten, die zich voordat hij aangehouden werd legitimeerden. De 20-jarige Roosendaler bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie onderzoekt ramkraak

ROOSENDAAL: Ramkrakers zijn dinsdagnacht met een auto een juwelierszaak in winkelcentrum De Roselaar in Roosendaal binnengereden. De omvang van de buit is aanzienlijk.

Dieven reden rond vier uur met een auto via de Laan van België de zijkant van het winkelcentrum binnen, reden vijftig meter door het winkelcentrum en botsten tegen het rolluik van de juwelierszaak. Bij het terugsteken van de auto ramden ze de pui van een tegenover gelegen schoenenwinkel. Via een opening in het rolluik van de juwelierszaak konden de dieven hun slag slaan. De schade is enorm. De winkel was net verbouwd. De politie vermoedt dat gelet op de bandensporen, de ramkrakers gebruik hebben gemaakt van een klein model personenauto. Er is een sporenonderzoek en een buurtonderzoek ingesteld

Jongeman aangehouden voor diefstal portemonnee in bus

BERGEN OP ZOOM: De politie hield woensdagochtend een 17-jarige man uit Bergen op Zoom aan op het politiebureau. De man wordt ervan verdacht eind april een portemonnee te hebben weggenomen in de stadsbus. Een 40-jarige man uit Roosendaal stapte 's middags in een stadsbus en ging zitten. Hij besloot ergens anders te gaan zitten en besefte nadat hij weer gingen zitten dat zijn portemonnee niet in zijn tas zat. Hij liep terug naar de plek waar hij in eerste instantie zat en vroeg aan de jongen die er was gaan zitten of deze zijn portemonnee had gezien. De jongen ontkende.
De Roosendaler deed aangifte van de diefstal. De politie onderzocht de diefstal en bekeek hierbij camerabeelden uit de bus. De verdachte verklaarde na zijn aanhouding dat hij de portemonnee naar het
politiebureau wilde brengen en bij het aanspreken door de man niet durfde toe te geven dat de portemonnee in zijn tas zat uit angst voor een beschuldiging van diefstal. Daarna zou hij de portemonnee op straat hebben weggegooid. Na verhoor is de jongeman in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hooi en mobiel toilet in brand

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg dinsdag om 23.15 uur melding van brand aan het Laageinde. Op de kruising met de Lagemetenweg bleek een mobiel toilet in brand te hebben gestaan. Op het Laageinde stond een aanhanger met hooi die nog brandde. De brandweer bluste het vuur. Op verzoek van de brandweer werd het hooi met een tractor uit elkaar getrokken. Over de schade is niets bekend. Brandweer en politie gaan uit van
brandstichting en de gedupeerden is gevraagd aangifte te doen.

Politie wordt ondersteund door buurtpreventieteam tijdens controle

BERGEN OP ZOOM: De politie hield dinsdag tussen 14.00 uur en 23.00 uur een verkeerscontrole op de Bergse Plaat. Bij de controle sloot in de avonduren ook het Buurtpreventieteam aan.

De politie controleerde op algemene verkeersregels, bromfietsers op het fietspad en het weggooien van afval uit auto's. Ook werden kennelijk doelloos rondhangende en rondrijdende mensen gecontroleerd en werd gecontroleerd in een wijk waar recentelijk vernielingen zijn aangericht bij een basisschool. Bewoners van de Bergse Plaats reageerden positief op de controle.

Bij de controle werden de volgende bekeuringen uitgeschreven:

1x weggooien afval op straat
3x niet handsfree bellen
9x niet dragen autogordel
3x rijden op fietspad door bromfietsers

1x rijden zonder helm

2x niet kunnen tonen rijbewijs

1x parkeren op laad/losplaats vrachtauto's

1x rijden zonder rijbewijs

2x overschrijding maximum snelheid

1x aanhouding voor openstaande boetes

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 11-05-2011 17:30 | © Regio Midden en West Brabant |