Gemeente Leeuwarden

Cendris zorgt voor banengroei in Leeuwarden

Werkende mensen

Directe communicatiespecialist Cendris zorgt voor een forse banengroei in Leeuwarden. In een maand tijd zijn er circa 192 medewerkers bijgekomen. Eind maart stond de teller op 733 medewerkers van wie 350 uitzendkrachten.

Groei

De groei in Leeuwarden komt vooral door herstructurering van de organisatie. Werk dat eerst in Den Helder en Groningen werd gedaan, is overgeheveld naar Leeuwarden. De keuze viel op Leeuwarden omdat het aantal projecten en medewerkers in Leeuwarden groter was dan in de andere twee vestigingen.

Solide bedrijf

Wethouder van economische zaken, Henk Deinum, is blij met de keuze van Cendris voor Leeuwarden. "Cendris is een solide bedrijf en één van de grootste partijen op het gebied van contact center services. Natuurlijk zijn we blij als zo'n mooie organisatie voor Leeuwarden kiest, werkgelegenheid is van groot belang. Bovendien biedt Cendris werk aan mensen op verschillende niveaus: managers, stafmedewerkers, IT specialisten, maar ook voor studenten die iets bij willen verdienen."

Cendris

Tilmon Sillen, directeur van Customer Contact van Cendris over de vestiging aan de Lange Marktstraat in Leeuwarden: "Op de vestiging worden voor verschillende bedrijven de binnenkomende telefoontjes en mails afgehandeld. Denk bijvoorbeeld aan klantenservice, webcare, responsopvang en opvang bij calamiteiten. Ook adviseren wij bij het vinden en werven van nieuwe klanten, zoals bij telemarketing en service calls". Het bedrijf heeft naast Leeuwarden ook vestigingen in Amersfoort, Breda, Den Haag en Enschede.

Arbeidsplaatsen

Leeuwarden biedt bijna 55.000 arbeidsplaatsen en is de tweede kantorenstad van Noord-Nederland. De sector zakelijke en financiële dienstverlening neemt 22% voor zijn rekening en is de laatste jaren licht gegroeid. Cendris behoort tot de top 10 van dienstverlenende bedrijven in Leeuwarden. Voorbeelden van andere belangrijke werkgevers zijn: ING, Achmea, CJIB, Friesland Bank, AEGON, De Friesland Zorgverzekeraar en UPC.