Politiebond ACP

Meer evenwicht in pensioenakoord in zicht

De ACP heeft twee weken geleden een open brief met aanvullende eisen voor het pensioenakkoord gestuurd aan de onderhandelaars van het CNV. Hierin riep de ACP op om te werken aan een evenwichtiger pensioenakkoord. In reactie op de discussie binnen de FNV begin deze week, concludeert ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp dat er steeds meer ruimte komt voor de ACP-wensen.

Belangrijkste punten in een nieuw pensioenakkoord zijn voor de ACP: gedeelde risico's voor werknemers en werkgevers, goede afspraken over de arbeidsmarktpositie van oudere werknemers en aandacht voor zware beroepen. Daarnaast is de ACP het niet eens met de manier waarop de AOW-uitkering verhoogd zou worden in het huidige pensioenakkoord. Dit wordt namelijk deels gefinancierd uit het afschaffen van fiscale regelingen die bedoeld zijn voor ouderen met een laag inkomen.

Balans

Ook binnen de FNV wordt nu gezocht naar meer balans in het pensioenakkoord. Gerrit van de Kamp: "Ik blijf pleiten voor een brede discussie, zodat we uiteindelijk komen tot een houdbaar en solidair pensioenstelsel. Daarnaast zijn we blij dat CNV-onderhandelaar J. Jongejan ons punt over afschaffing van de toeslagen voor de verhoging van de AOW inmiddels ondersteunt. Wij roepen het CNV wederom op om ook onze andere bezwaren in te brengen in de onderhandelingen. Nederland is tenslotte gebaat bij een breed gedragen akkoord, waarbij de `pijn' tussen alle partijen en generaties gelijkwaardig wordt verdeeld."
---

11/05/11 15:58

---

Gerelateerd nieuws
Pensioenakkoord: open brief aan onderhandelaars CNV - 28-04-2011 14:08
Pensioenakkoord: Tegenargumenten ACP op een rij - 20-04-2011 11:37