Gemeente Winterswijk



Restauratie binnenzijde paviljoen Strandbad gereed

11 mei 2011
Op maandag 9 mei is de binnenzijde van het paviljoen door Marku Bouw B.V. en Technisch Buro Pola B.V. opgeleverd aan de gemeente Winterswijk en Strandlodge. In een kleine drie maanden tijd is het prachtig gerestaureerd en voorzien van een nieuwe inrichting. De gemeente, eigenaar van het Strandbad, kijkt heel tevreden terug op de strakke planning, die ervoor zorgt dat alle werkzaamheden voor de start van het nieuwe buiten zwemseizoen kunnen worden afgerond.

De werkzaamheden zijn in januari 2011 gestart met voorbereidende werkzaamheden zoals het slopen van enkele muurtjes en het uitgraven van de benedenverdieping. In februari 2011 zijn de restauratiewerkzaamheden van start gegaan. Het bouwkundig werk is uitgevoerd door Marku Bouw B.V. uit Lichtenvoorde en het installatiewerk door het Technisch Buro Pola B.V. uit Zevenaar. Beide bedrijven hebben de werkzaamheden in samenwerking met leerlingen uitgevoerd. De gemeente heeft gezorgd voor de basisvoorzieningen in het pand en Strandlodge, de exploitant van het paviljoen, heeft het interieur geüpgraded tot een lodge met sfeer en comfort. De deuren van de lodge openen op donderdag 12 mei en de badgasten zijn vanaf zaterdag 21 mei weer welkom in het natuurbad. Op vrijdagmiddag 3 juni is de officiële opening van het Strandbad met een feestelijke programma voor jong en oud.

Restaurant strandlodge

Restauratie binnenzijde paviljoen

Bij de restauratie zijn de essentiële kenmerken van het Rijksmonument teruggebracht of geaccentueerd. Wel is de inrichting aangepast en heeft bijvoorbeeld de oude bedrijfswoning plaatsgemaakt voor een open ruimte. Op de begane grond van het paviljoen is een vergaderruimte annex kookstudio ingericht. Tevens is er een gezellige kinderruimte gemaakt en hebben de badmeesters een werkplek gekregen. De vloer heeft weer de oorspronkelijke basaltine tegels, een soort natuursteen, gekregen. De nieuwe toiletten zijn voorzien van mooie mozaïektegels. De steile trap die toegang bood aan de bovenste verdieping is verwijderd om de entree toegankelijker te kunnen maken. Op een andere plek is een nieuwe trap geplaatst en ook heeft het gebouw nu een lift. Op de eerste verdieping is een eetgelegenheid ingericht in `lodge' stijl met veel warme kleuren en een ronde bar als centraal punt met een doorkijkje naar de keuken.

Herinrichting buitenruimte

De derde fase van het project, de herinrichting van de buitenruimte, is op dit moment ook in de afrondingsfase. Doordat er nog veel vrachtverkeer naar de Strandlodge gaat om apparatuur en dergelijke aan te leveren is het laatste deel van de werkzaamheden, het verharden van de weg, tijdelijk uitgesteld.