Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - 24 maart 2011

Woensdag 11 mei 2011, Melkweg Rabozaal
Gala van de Popmuziek eert live-popcircuit met
uitreiking 12 Duiveltjes

Het derde Gala van de Popmuziek eert op woensdag 11 mei 2011 de Nederlandse live-popmuziek met de uitreiking van de Duiveltjes in 12 categorieën. Het evenement, waarvoor alle Nederlandse popmuzikanten, managers, boekers en programmeurs uitgenodigd worden, vindt plaats in de Melkweg Rabozaal.

Duizenden popmuziekliefhebbers komen iedere week naar de honderden podia en festivals in het hele land om naar de vele, vele concerten van Nederlandse popbands en -artiesten te kijken en te luisteren. Arjen Davidse van Muziek Centrum Nederland: "Het Nederlandse live-circuit verdient een avond waarop juist de mensen achter al die vele optredens in de spotlight staan. Zij kiezen de winnaars van de Duiveltjes en de avond draait dan ook volledig om hen."

Hoogtepunt van het Gala van de Popmuziek is de uitreiking van de Duiveltjes in 12 categorieën: Beste Zanger, Beste Zangeres, Beste Gitarist, Beste Bassist, Beste Drummer, Beste Toetsenist, Beste Manager, Beste Programmeur, Beste Boeker, Beste Podium, Beste Festival en Life Time Achievement.

De uitnodigingen voor het Gala van de Popmuziek worden medio april verstuurd.

Het Gala van de Popmuziek wordt georganiseerd door Muziek Centrum Nederland, in samenwerking met het Music Manager Forum Nederland. Met dank aan de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals en de Nederlandse Vereniging van Agents en Boekers.

De Duiveltjes zijn genoemd naar de legende rondom bluesgitarist Robert Johnson, die op de 'crossroads zijn ziel aan de duivel verkocht en zo de beste gitarist ter wereld werd'. De winnaars ontvangen een beeld van een Duiveltje, gemaakt door vormgever Peter te Bos.