Persbericht

Mobistar biedt zijn tv-abonnees een exclusieve
toegang tot het Festival van Cannes

Brussel, 6 mei 2011 - Alle magie van Cannes bij jou thuis of op jouw smartphone dankzij de zender "TV Festival de Cannes" - exclusief beschikbaar op Mobistar Digital TV en Mobistar Mobile TV van 11 tot 22 mei. Mobistar neemt de Belgische televisiekijker mee achter de schermen van de 64ste editie van het Festival van Cannes. Het lijkt haast alsof je zelf op de Boulevard de la Croisette staat!
De rode loper, interviews met de sterren, persconferenties van het filmevenement, trailers van de genomineerde films, fotosessies met acteurs en actrices, ... Tijdens de 12 dagen van het Festival van Cannes 2011 beleven de Mobistar Digital TV- en Mobistar Mobile TV-abonnees de glitter en glamour van het grootste filmfestival ter wereld vanop de eerste rij. De perfecte manier om een verlengstuk te breien aan het liefdesverhaal tussen België en het Festival van Cannes, waar de laatste jaren heel wat Belgische films in de prijzen vielen. Tweevoudig winnaars van de Gouden Palm Jean-Pierre en Luc Dardenne zijn trouwens ook dit jaar weer genomineerd, nu met de film "Le Gamin au vélo". "TV Festival de Cannes" laat zijn kijkers alle hoogtepunten van het Festival beleven alsof ze er live bij zijn. Maar daarnaast zal de zender ook elke dag talrijke reportages uitzenden aan de hand waarvan de kijkers verschillende facetten van het Festival zullen ontdekken: de categorie "Un Certain Regard", achter de schermen van de organisatie, ... Net als een zender die onophoudelijk informatie verspreidt, hebben de kijkers ook hier elke dag meerdere afspraken met live verslaggevers.
De tv-zender zal gedurende de volledige duur van het Festival (van woensdag 11 mei in de vooravond tot zondag 22 mei in de late avond) 24 uur per dag beschikbaar zijn voor de Mobistar Digital TV- en Mobistar Mobile TV-klanten, en dit in het Frans of het Engels. Dit voor België exclusieve gegeven kadert in het partnership dat ruim 10 jaar geleden werd aangegaan tussen de Orange-groep, waartoe Mobistar behoort, en het Festival van Cannes. Mobistar (EURONEXT BRUSSEL: MOBB) is één van de belangrijkste spelers op de Belgische en Luxemburgse telecommunicatiemarkt. Het bedrijf is actief op het vlak van mobiele en vaste telefonie, adsl en andere markten met een groot groeipotentieel. Mobistar ontwikkelt innovatieve producten en diensten voor zowel de residentiële als de professionele markt. Mobistar staat genoteerd op de Beurs van Brussel en behoort tot de France Telecom-groep.