Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 07.55 uur

Utrecht, 11-05-2011

Autos vernield

BAARN De politie heeft inmiddels vier internetaangiften ontvangen van de vernieling van autos in de nacht van vrijdag 6 mei op zaterdag 7 mei.

De autos stonden geparkeerd op de DAulnis de Bourouilllaan en de Dalweg. In alle gevallen ontdekten de eigenaren dat de linkerbuitenspiegel was vernield en het linkervoorportier was beschadigd.

De politie vermoedt dat horecabezoekers verantwoordelijk zijn geweest voor deze actie en verzoekt eventuele getuigen, of personen die menen de identiteit van de verdachten te kennen, contact op te nemen met het politiebureau in Baarn via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan via het meldingsnummer 0800-7000.

Bijna omvergereden

BAARN- Op dinsdagochtend werd een agent bijna omver gereden door een onbekend gebleven automobilist.

Omstreeks 11.45 uur waren twee agenten aan het controleren op de geslotenverklaring aan de Eemweg. De bestuurder van een groene Renault Clio met Frans kenteken kreeg een stopteken van een agent. De auto stopte en de agent liep op de auto af. Op dat moment gaf de bestuurder, licht getint met een bol gezicht, vol gas en reed hard weg. De agent moest opzij springen om niet geraakt te worden. Via de Geerenweg verdween de auto.

Uit voorlopig onderzoek is vast komen te staan dat deze auto, en vermoedelijk ook de bestuurder, even daarvoor betrokken was geweest bij een winkeldiefstal aan de Zuidpromenade. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen via 0900-8844, district Eemland noord.