Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 08.00 uur

Utrecht, 11-05-2011

Beknelling

AMERSFOORT Een man reed op dinsdagavond onder invloed van alcohol, hij raakte hierbij bomen, verkeersborden en autos. Hij verloor de macht over het stuur en vloog met zijn auto over de kop.

Omstreeks 23.50 uur kreeg de politie een melding van een ongeval waarbij een personenauto over de kop zou zijn gevlogen op de Blekersingel. De bestuurder was vanuit de Heiligenbergerweg gereden in de richting van de Stadsring. In de bocht bij de Blekersingel was de man uit de bocht gevlogen. Hierbij heeft hij twee bomen en drie verkeersborden geraakt, ook heeft hij twee autos geraakt. Toen de agenten ter plaatse kwamen troffen zij de 84-jarige bestuurder uit Amersfoort bekneld in de auto aan. De brandweer heeft het slachtoffer uit het voertuig geknipt. Ter plaatse hebben agenten een blaastest afgenomen, hieruit bleek dat de man had gedronken. De politie onderzoekt hoeveel de man heeft gedronken. Hij werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Oproep getuigen

GEMEENTE AMERSFOORT Twee mannen werden op zondagmiddag 8 mei 2011 aangehouden op verdenking van mishandeling van een scheidsrechter. De politie zoekt nu onpartijdige getuigen van deze mishandeling.

Op 8 mei omstreeks 16.15 uur kreeg de politie een melding van een ruzie op een voetbalveld aan de Sportlaan. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek dat de scheidsrechter van een voetbalwedstrijd geschopt en geslagen was, omdat hij in de ogen van één van de deelnemende clubs een verkeerde beslissing had genomen. De scheidrechter had pijn in zijn rug en in zijn nek. Twee personen, een 37-jarige en een 32-jarige man uit Amersfoort, werden aangehouden. De 37-jarige man werd in verzekering gesteld, de ander heengezonden. Inmiddels is de 37-jarige man weer op vrije voeten.

De politie is op zoek naar onpartijdige getuigen. Heeft u meer informatie over deze mishandeling, neemt u dan contact op met de recherche van Eemland zuid via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.