Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.15 uur

Utrecht, 11-05-2011

Babbeltruc

BREUKELEN Een bejaarde vrouw werd op dinsdagmiddag 10 mei het slachtoffer van een babbeltruc.

Rond 13.00 uur belde een man op de G. W. van Couwenhovenstraat aan bij het appartement van een 74-jarige vrouw. Zij deed open en de man vroeg haar met een smoes mee naar beneden te lopen. Dat deed zij, maar liet daarbij de voordeur open. Toen zij kort daarna naar boven liep, kwam zij een andere onbekende man tegen. Hij verklaarde zijn aanwezigheid daar met een smoes. De vrouw vond de combinatie van de twee onbekende mannen vreemd. Dat bleek terecht: in haar woning zag zij dat een bankpas was gestolen. Zij nam direct contact op met de bank om de pas te blokkeren.

Signalementen:

Eerste man, fors postuur, korte stekels, ± 1.80 meter, sprak met een licht accent en hij droeg een wit T-shirt;

Tweede man, fors postuur, korte stekels, ± 1.75 meter, sprak met een licht accent en hij droeg een donkerblauwe polo.

Aan getuigen die de mannen op of rond de G. W. van Couwenhovenstraat hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Aanrijding met drank op

WOERDEN Een vrouw botste in de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 mei tegen een lantaarnpaal. Zij bleek te veel te hebben gedronken.

Rond 01.45 uur kreeg de politie de melding van een aanrijding op de Boerendijk. Daar bleek een 22-jarige automobiliste uit Woerden tegen een lantaarnpaal te zijn gebotst. Daarbij had zij een hoofdwond opgelopen. Uit de blaastest ter plaatse, bleek dat zij te veel had gedronken. De Woerdense werd voor onderzoek per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht, waar zij ter observatie werd opgenomen. Ter bepaling van het bloedalcoholgehalte werd daar bloed bij haar afgenomen. De uitslag daarvan laat enkele weken op zich wachten. Aan de hand daarvan wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Rijbewijs kwijt

MAARSSEN Een automobilist raakte op dinsdagmiddag 10 mei zijn rijbewijs kwijt omdat zij meer dan 50 km/u te hard reden.

Rond 15.25 uur zag een motoragent dat een automobilist met een duidelijke hogere snelheid dan de toegestane 100 km/u over de Rijksweg A2 in de richting van Utrecht reed. De agent ging achter hem aan en klokte hem ter hoogte van Maarssen op 175 km/u. De automobilist, een 22-jarige man uit Maartensdijk, werd aan de kant gezet. Hij kreeg een proces-verbaal en raakte zijn rijbewijs kwijt.

Heel hard met drank op

MAARSSEN Een Belgische automobilist haalde agenten in de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 mei met hoge snelheid in. Hij werd even later aangehouden.

Rond 01.00 uur reden agenten in een opvallende politieauto over de Rijksweg A2. Zij zagen dat een auto hen van achteren met hoge snelheid over de linkerrijstrook naderde en met onverminderde snelheid passeerde. Zij gingen achter de auto aan, maar konden niet in zijn buurt komen om een meting te doen. Zij schatten zijn snelheid op 190 km/u.

De agenten zagen dat de automobilist, een 20-jarige man uit Hoogstraten (België), bij benzinestation Haarrijn de afslag nam en daar stopte. De agenten spraken hem aan en constateerden dat hij naar alcohol rook. Uit de blaastest bleek dat hij beduidend te veel drank op had en de agenten hielden hem aan.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Belg 1010 ug/l, meer dan elf keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. De verdachte moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.