Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht, 11-05-2011

Man vernielt auto

UTRECHT De politie heeft dinsdagmorgen een man aangehouden omdat hij bewust een auto had vernield en ander verkeer in gevaar bracht.

Rond 09.15 uur kreeg de politie een melding dat een man boos in een auto was weggereden in de richting van de Tolsteegsingel. Hier was de 38-jarige man uit Utrecht bewust met de auto een aantal maal tegen een boom gereden. Hierna reed de bestuurder met een geopend portier over de Louis Bouwmeesterlaan. Een tegemoetkomende automobilist zag geen kans meer om uit te wijken en botste tegen de auto van de Utrechter aan.

De man reed verder richting de Tolsteegsingel. Hier stopte hij, stapte uit en kreeg het voor elkaar om de auto zelf, met hoge snelheid door een laag hekje de singel in te laten rijden. De auto kwam op een bootje terecht. Het bootje zonk. De politie kwam ter plaatse en hield de

38-jarige Utrechter aan. De eigenaar van de auto wilde geen aangifte doen. De man kon uiteindelijk na verhoor met een proces-verbaal weer naar huis.

Vervelende man aangehouden

UTRECHT Dinsdagavond heeft de politie ene man aangehouden omdat hij onder invloed mensen lastig viel in een stadsbus.

Omstreeks 20.15 uur kreeg de politie een melding dat een man in een stadsbus zich vervelend gedroeg. Op de Van Hoornekade troffen agenten de stadsbus aan. In de bus zat een 42-jarige man uit Utrecht. Volgens getuigen viel de man passagiers in de bus lastig. De agenten constateerden dat de man, 42 jaar oud uit Utrecht, onder invloed was. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Nadat hij een bekeuring had gekregen kon hij het bureau weer verlaten.

Fietsendieven aangehouden

UTRECHT In de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 mei heeft de politie twee mannen aangehouden omdat zij een fiets hadden gestolen.

Een getuige belde omstreeks 00.15 uur naar de politie omdat hij zag dat een fiets werd weggenomen op de Gildstraat. De getuige gaf een goed signalement van de verdachten aan de politie door. Niet veel later zagen agenten de twee verdachten op de gesloten fiets over de Wittevrouwenstraat rijden. Het tweetal werd aan de kant gezet en de fiets gecontroleerd. Al snel bleek dat het de gestolen fiets betrof. De mannen, 44 en 52 jaar beiden uit Utrecht, werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Auto-inbraken

UTRECHT De politie zoekt getuige(n) van meerdere auto-inbraken.

Dinsdagmorgen zag een man omstreeks 06.15 uur dat bij zeven bestelautos, die geparkeerd stonden aan de Computerweg, de zijruiten waren ingeslagen. De eigenaar van de autos belde de politie en meldde dat uit de autos de navigatiesystemen waren weggenomen. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen te bellen naar het district Utrecht stad,

tel.: 0900 8844.