Gemeente Almere

Huldiging Almeerse sporters

11-05-2011

Bloemen voor sporters met Rene Peeters

Op dinsdag 10 mei feliciteerde
wethouder René Peeters van jeugd, onderwijs en sport diverse sportwinnaars uit Almere. Een aantal inwoners uit Almere heeft grote successen behaald op sportgebied en de gemeente wilde deze kampioenen graag in het zonnetje zetten. Wethouder Peeters heeft het afgelopen jaar al veel Almeerse sporters persoonlijk mogen feliciteren met hun Nederlands -, Europees -, Wereld -, of Olympisch kampioen kampioenschap. In het afgelopen kwartaal waren er echter zoveel kampioenen dat er voor werd gekozen om onze kampioenen gezamenlijk te feliciteren.

De gemeente is blij dat veel Almeerders zo succesvol zijn in hun sport. Wethouder Peeters gaf aan dat de behaalde successen belangrijk zijn voor onze stad, maar ook voor andere gebieden. Zo is het een voorbeeldfunctie voor de jeugd; bewegen en sporten is belangrijk voor de gezondheid. Maar ook als voor het aantrekken voor bedrijven op sportgebied. Aandacht voor (topsport)talent en een koppeling tussen topsport en bedrijfsleven zijn dan ook speerpunten in het Almeerse sportbeleid. De wethouder had zich verdiept in de diverse sporten en ging in gesprek met elke winnaar.

De wethouder ontving deze dag de volgende sporters:

Chantal Callenbach, Kiara Tromp en Jane Splinter van Turning Spirit Almere. Zij hebben in maart maar liefst drie gouden medailles gewonnen tijdens de Finale Zuid 4e divisie.
Kim den Hoed: zij werd in maart Nederlands kampioen met Taekwondo. Roy Mijnhout: hij won in maart het Nederlands Kampioenschap karate in de open klasse.
Het basketbalteam van ROC Flevoland werd in maart Nederlands kampioen basketbal tijdens de 25e editie van het Nederlands Kampioenschap voor ROC's.

De sporters ontvingen een felicitatiebrief en een mooie bos bloemen uit handen van de wethouder.

Artikel(en)


* Huldiging Jesmine Latrach, Europees kampioen Braziliaans Jiu-Jitsu
* Huldiging kampioen Squash

* Huldiging kampioenen bobsleeën

* Huldiging Nederlands kampioen handboogschieten
* Huldiging Spartathlon atlete Jannet Lange
* Huldiging Spartathlon atlete Jannet Lange
* Huldiging wakeboardkampioen Mike Ketellapper
* Huldiging zeilkampioenen