Persbericht

11 mei, 2011

hybris e-commerce-platform geslaagd voor Proof of Concept ~ Platform wordt mede mogelijk gemaakt door Oracle Exadata ~

hybris, leverancier van multi-channel communicatie en e-commerce-software, heeft vandaag de resultaten gepresenteerd van een Proof of Concept-test van zijn e-commerce-platform. Dit platform maakt gebruik van een database op een quarter-rack Oracle Exadata Database Machine X2-2. De resultaten van de test wijzen uit dat wanneer de Oracle Exadata Database Machine wordt gecombineerd met het hybris e-commerce-platform, deze laatste in staat is om meer dan 10.000 individuele pagina's per seconde te ondersteunen. Dit is volgens de test een indrukwekkende prestatie.

Ariel Lüdi, CEO van hybris, reageert op dit resultaat: "Wij zijn natuurlijk erg verheugd met deze resultaten. We wisten al dat ons e-commerce-platform één van de meest krachtige was op de markt en deze test bevestigt onze leiderschapspositie. De afgelopen jaren hebben wij intern verschillende systemen gebruikt. Uit de resultaten blijkt dat ons hybris e-commerce-platform krachtiger is dan andere standaard uitrolscenario's die we hebben gebruikt."

Lüdi vervolgt: "Door ons platform te combineren met Oracle Exadata, is de I/O-doorvoer niet langer een knelpunt. Hierdoor profiteren onze klanten van een snelle Java-performance, worden de installatietijd en onderhoudsuren sterk verkort en maken klanten gebruik van een schaalbaar systeem met een cloud-achtige benadering die ze ondersteunt bij toekomstige groei."

In combinatie met de Oracle Exadata Database Machine heeft het hybris e-commerce-platform 200 miljoen producten in de test beheerd, wat gelijk staat aan één miljard database records. Gedurende een importperiode van elf uur, heeft het platform 4.800 producten per seconde geladen in het hybris-systeem, totdat alle 200 miljoen producten waren geïmporteerd. Hierna slaagde het platform erin een continue attributieverandering (de import van prijsveranderingen van een extern systeem) te bereiken van 23.751 prijsveranderingen per seconde.

Thomas Hertz, senior vicepresident Products van hybris, zegt: "De Oracle Exadata Database Machine X2-2, die is gebaseerd op een Oracle Database 11g en Oracle Real Application Clusters, is het snelste databasesysteem dat we tot nu toe hebben gezien. De specificaties en snelle IO-systemen passen bij de manier waarop de onderliggende database wordt gebruikt door de hybris Multichannel Suite. Testen wijzen uit dat het systeem niet alleen schaalbaar is als het gaat om impressies van pagina's per seconden van dat bepaalde commerce-systeem, maar ook massagegevens over productinformatie tot 200 miljoen SKU's zonder problemen behandelt."

hybris is Gold level member van het Oracle PartnerNetwork (OPN).

(386 woorden)

BERICHT VOOR REDACTIE