Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Edsilia Rombley op nummer 1 in Nationale Songfestivallijst RADIONL

SNEEK, 11 mei 2011 - Zangeres Edsilia Rombley staat met haar nummer 'Hemel en Aarde' op de eerste plek van de Nationale Songfestival Top 30 die RADIONL woensdag tussen 15.00 en 18.00 uur uitzendt. Edsilia vertegenwoordigde ons land in 1998 met dit nummer op het Eurovisie Songfestival en behaalde een vierde plaats.

Edsilia: "Ik treed nog steeds heel veel met dit nummer op en als ik de mensen zie meezingen en uit hun dak zie gaan op dit nummer is dat echt super! Daarom vind ik het ook zo te gek dat het lied op nummer 1 staat en dat de mensen het nog steeds een geweldig nummer vinden".

Een tweede plek is weggelegd voor de laatste Nederlandse winnaar van het Eurovisie Songfestival, Teach-In met 'Ding-a-Dong'. Maribelle staat op drie met 'Ik Hou van Jou'(1984), Ruth Jacott op een vierde plek met 'Vrede'(1993) en Maggie MacNeal sluit de top vijf af met het door haar zelf geschreven lied 'Amsterdam' (1980).

De lijst, die samengesteld werd door Songfestivalfans, luisteraars van de zender en een deskundig panel van RADIONL, is een onderdeel van de Songfestivalweek van de regionaal commerciële zender. De hele week staat in het teken van het Eurovisie Songfestival met dagelijkse bijdragen van oud Songfestivalsterren onder wie Marga Bult, Laura Vlasblom, Milly Scott, Saskia&Serge, Mrs Einstein, Marlayne, Maggie MacNeal, Maxine&Franklin Brown. En natuurlijk is er dagelijks contact met de 3JS vanuit Düsseldorf.

RADIONL is een regionaal commercieel radiostation dat 24 uur per dag, 7 dagen per week, gezelligheid op de radio brengt. Dagelijkse gepresenteerde programma's als Morgenstond, Koffietijd, Op Volle Kracht, BELNL en de RADIONL & TV Oranje Top 30 worden gevuld met lekkere Hollandse meezingers van echte RADIONL-sterren als Jannes, Marianne Weber, Grad Damen, Frans Duijts, Sieneke en Helemaal Hollands met de hits van toen en nu. Het programma Morgenstond won twee jaar geleden de Gouden Radio Ring 2009, de publieksprijs voor het beste radioprogramma van Nederland. ()

Noot voor de redactie (