Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

603 VOORINSCHRIJVINGEN DELTA LLOYD REGATTA 2011

Medemblik, 11 mei 2011

----------
Twee weken voor aanvang van de Delta Lloyd Regatta 2011, de Nederlandse World Cup voor olympisch en paralympisch zeilen in Medemblik, staat de teller op 603 voorinschrijvingen. Inclusief zes winnaars van 2010 en een recordaantal van 61 nationaliteiten. Het debuut van de paralympische Sonar-klasse laat iets langer op zich wachten, wegens te weinig aanmeldingen. Ondertussen trekken de matchrace dames zich niets aan van het verlies van de olympische status van hun klasse. Zij trainen momenteel hard op het IJsselmeer.

'Wij hebben afgelopen weekend uiteraard met grote belangstelling de ISAF Mid Year Meeting in St. Petersburg gevolgd", aldus Arjen Rahusen, voorzitter van het organisatiecomité. 'We verheugen ons op de terugkeer van de catamarans en op nog meer high performance spektakel met de skiffzeilsters. Aan de andere kant betreuren we het wegvallen van de kielboten. Als organisatie zullen we de publieksvriendelijke actie van het matchracen missen."

Deze week trainen de twee matchrace teams uit de Delta Lloyd Kernploeg voor de deur van het Regatta Center Medemblik. Coach Mikael Lundh reageert: 'De beslissing van het ISAF Council verandert niets voor mijn ploeg. Zij kunnen overal in varen. Wij zijn bezig met deze cyclus en hadden al variatie op het programma staan, omdat je daar een betere zeiler van wordt. Dat betekent dat een paar meiden op de catamaran aan de Ronde om Texel meedoen en Annemiek Bekkering, regerend Europees kampioene in de 29er en 29er XX, vaart de Kielerwoche in de 29er."

Lundh is verder van mening dat de investering in de vier Nederlandse Elliots zeker ook in de toekomst belangrijk blijft: 'Ze kunnen blijven varen in het commerciële circuit in het kader van corporate events en tevens als opleidingsboten. Er komt nu een kleine shift naar high performance, maar kielbootzeilen moet deel uit blijven maken van de bond." Volgende week sparren de Nederlandse matchracers met de Australische dames.

Titelverdedigers

De huidige deelnemerslijst bevat meerdere grote namen, waaronder de Braziliaanse goudhanen in de Star Torben Grael en Robert Scheidt. Zij zullen het opnemen tegen de winnaars van vorig jaar, het Noorse duo Melleby en Pedersen. De overige titelverdedigers zijn de Aussies Mathem Belcher en Malcolm Page in de 470 heren, hun landgenten Nathan Outtenridge en Iain Jensen in de 49er, de Kroaat Ivan Kljakovic Gaspic in de Finn, Tom Slingsby (AUS) in de Laser en Marit Bouwmeester in de Laser Radial.

Tracing & Tracking & Live TV

Alle Medal Races zijn in het weekend van 28 en 29 mei live te volgen. Zowel met directe televisiebeelden als met tracing en tracking. Met behulp van 2D en 3D visualisatie worden de posities van de boten zeer realistisch weergegeven. Verder worden de snelheid, rankings, gevaren route, tijden van boeirondingen en afstanden getoond. Voor dit alles wordt een ultramoderne GPS technologie gebruikt.

ARMA Rental Sailors Home

De deelnemers krijgen vanaf dit jaar een eigen plek om samen te komen. Hier kunnen ze voor, tussen en na wedstrijden wat eten en drinken. Er is gratis wifi en vrijdagavond 27 mei wordt het hoogtepunt. Op deze 'Super Friday' vinden er live optredens plaats.

Medemblik Nautiek

Op zaterdag 28 mei staat valt de Delta Lloyd Regatta samen met Medemblik Nautiek. Er zijn dan vele verschillende activiteiten voor jong en oud, waaronder een botenshow met nieuwe en gebruikte boten, een nautische markt, kinder-waterspelletjes en de hele dag door live muziek. Dus watersport en een historische centrum vol watervertier.

Voor meer informatie, surf naar www.deltalloydregatta.org.

De Delta Lloyd Regatta 2011 is te volgen via de volgende kanalen:

Twitter - http://twitter.com/#!/DeltaLloydRegat

Facebook - http://www.facebook.com/#!/deltalloydregattaswc

Online TV - www.deltalloydregatta.tv

///Einde bericht