Ingezonden persbericht



Innovatiehuis MKB Parkstad Limburg

Eind maart is het Innovatiehuis MKB Parkstad Limburg in Heerlen gestart. Met de ondertekening van de Samenwerkingsovereenkomst (foto) door de projectpartners is de samenwerking en kennisbundeling tussen MKB-Limburg afd. Parkstad Limburg, Stadsregio Parkstad Limburg, Rabobank Parkstad Limburg, Kamer van Koophandel Limburg, Syntens, Hogeschool Zuyd, ROC Arcus College, United Brains Limburg en Van Lieshout Bestuursmanagement formeel bekrachtigd.

Het Innovatiehuis wordt voorgezeten door Roger van den Boogaard, lid dagelijks bestuur MKB Limburg, afdeling Parkstad.

Het Innovatiehuis MKB heeft als doel om de innovatiekracht binnen het MKB in de regio Parkstad Limburg te versterken. Op deze manier wil het bijdragen aan het verder versterken van de economische structuur van Parkstad Limburg en als zodanig uiteindelijk nieuwe werkgelegenheid te creëren.

Het Innovatiehuis MKB Parkstad Limburg gaat in 2011 en 2012 diverse themabijeenkomsten organiseren voor ondernemers om zo vernieuwende ideeën te generen die uiteindelijk moeten leiden tot concrete innovatieprojecten binnen MKB-bedrijven. Het Innovatiehuis begeleidt de deelnemende ondernemers in dit gehele proces en coördineert ook de inzet van kennisinstellingen bij de uitwerking van de innovatieve trajecten. Op deze wijze wordt de juiste ondersteuning geboden op de juiste plek.

20 concrete innovatieprojecten volledig uitgewerkt aan het einde van 2012 is het doel van het Innovatiehuis MKB Parkstad Limburg, waarbij ca. 100 MKB-bedrijven in Parkstad Limburg betrokken zijn. Daarnaast wil het Innovatiehuis de ondernemers in het MKB prikkelen voor innovatie en deze te delen. Deze Innovatie moet de kennisdeling en samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen in de regio te vergroten.

De 1e themabijeenkomst zal plaatsvinden op 11 mei as.