CHEZ VINCENT: EERSTE LUXEFRITUUR OPENT Z'N DEUREN IN HARTJE BRUGGE

11/05/2011 13:38

AriesPR

BRUGGE, 11 MEI − De fijnste frietjes van de Breydelstad? Die proef je bij Chez Vincent, de nieuwe luxefrituur aan het Sint-Salvatorskerkhof in het toeristische centrum. Op het menu staan ook verser-dan-verse hamburgers, gezonde kip- en rundvleesbrochettes, echte grijze-garnaalkroketten en nog meer Belgische lekkernijen. Eind mei opent Vincent Boutens een tweede zaak in Antwerpen. En daarna wil hij met zijn real Belgian fries de hele wereld veroveren.

Vincent Boutens: "Het rijk van de French fries is fini. Ik wil de hele wereld laten proeven van de echte Belgian fries!"

CHEZ VINCENT: EERSTE LUXEFRITUUR OPENT Z'N DEUREN IN HARTJE BRUGGE

BRUGGE, 11 MEI − De fijnste frietjes van de Breydelstad? Die proef je bij Chez Vincent, de nieuwe luxefrituur aan het Sint-Salvatorskerkhof in het toeristische centrum. Op het menu staan ook verser-dan-verse hamburgers, gezonde kip- en rundvleesbrochettes, echte grijze-garnaalkroketten en nog meer Belgische lekkernijen. Eind mei opent Vincent Boutens een tweede zaak in Antwerpen. En daarna wil hij met zijn real Belgian fries de hele wereld veroveren.

Chez Vincent is niet zomaar een frituur maar een compleet nieuw horecaconcept. Bedacht door Vincent Boutens, een ondernemer met een voorliefde voor lekkere frietjes die er al sinds z'n jeugd ingebakken zat.

"Dit concept bestond gewoon nog niet ", verklaart Vincent Boutens. "Er zijn wel hamburgerrestaurants zoals Quick en McDonald's maar daar kun je geen échte Belgische frietjes krijgen. Chez Vincent is de eerste keten van klassefrituren. Onze frietjes smaken niet alleen lekker maar worden ook vergezeld van typische frituurgerechten en -sauzen. We willen een complete, typisch Belgische eetcultuur uitdragen."

Wereldwijde ambitie

De ambitie van Vincent Boutens reikt ver. Hij wil zijn beeldmerk, het tricolore frietzakje, ook in het buitenland zien opduiken. Elke vestiging van Chez Vincent moet dezelfde kwaliteit leveren en krijgt hetzelfde, warme en typisch Belgische interieur. "Onze personeelsleden moeten passie uitstralen, het zijn echte frietambassadeurs. Mijn droom is dat mensen overal ter wereld van Belgian fries spreken en niet langer van French fries. Pas dan beschouw ik mijn missie als geslaagd."

Authentieke kwaliteit

Bij Chez Vincent geniet je in een huiselijke sfeer van gerechten uit grootmoeders keuken. De hoge kwaliteit wordt gegarandeerd door een strenge selectie van ingrediënten en door de geheime recepten die speciaal voor het huis werden gecreëerd. "Onze kaart is bewust overzichtelijk gehouden", zegt Vincent Boutens. "We beperken ons tot een twintigtal gerechten van absolute topkwaliteit."

Enkele voorbeelden:

- De frietjes worden elke dag vers gemaakt van de beste vastkokende aardappelen (bintjes). Ze worden twee keer gebakken in een speciale, plantaardige frituurolie. Deze olie bevat veel onverzadigde vetzuren en omega 3 en is daarom stukken gezonder dan dierlijk vet.

- De sausjes worden volgens eigen recept bereid en bevatten geen bewaarmiddelen.

- De hamburgers en brochettes bestaan uit 100% puur rundvlees of kipfilet. Dankzij de speciale grilltechniek zijn ze minder vet en blijven ze mals en sappig.

- De garnaalkroketjes zitten boordevol echte grijze garnalen.

- Ook balletjes in tomatensaus, vol-au-vent en stoofvlees worden bij Chez Vincent klaargemaakt volgens kwaliteitsrecepten van een bekende chef.

Strategische locaties

Chez Vincent ligt pal in het centrum van Brugge. Het stijlvolle, witte pand met de grijze luifels is goed zichtbaar vanuit de Steenstraat, waar dagelijks duizenden toeristen passeren. Eind deze maand opent een tweede vestiging in Antwerpen de deuren. Ook daar koos Vincent Boutens een strategische locatie uit: aan de Suikerrui, halfweg tussen de Grote Markt en de kaaien.

Info: www.chezvincent.eu

Chez Vincent

Sint-Salvatorskerkhof 1

8000 Brugge

info@chezvincent.eu