Gemeente Delfzijl


College van burgemeester en wethouders

Besluitenlijst 10 mei 2011
Nr. 1 Onderwerp Verantwoordelijk Vervanging portofoons EG Instemmen met het aanschaffen van nieuwe portofoons Toelichting: De Brandweer Rayon Noord vervangt de zes jaar oude portofoons voor nieuwe. De huidige portofoons werken niet optimaal meer op het communicatiesysteem C2000. Goede en betrouwbare communicatie apparatuur is van belang voor de brandweer. Via een landelijke aanbesteding schaft de brandweer nieuwe portofoons aan. Regionaal en landelijk wordt straks dezelfde apparatuur gebruikt. Woonschepenbeleid Instemmen met concept woonschepenbeleid en in inspraakprocedure brengen Zie persbericht `Beleid voor woonschepen ter inzage voor inspraak' MK

2

3

Voorontwerpbestemmingsplan Farmsum MK Het voorontwerpbestemmingsplan Farmsum in procedure brengen en het plan ter informatie zenden aan de raad Toelichting: de gemeente brengt het voorontwerpbestemmingsplan `Farmsum' in procedure. Het plan zal vanaf donderdag 19 mei zes weken ter inzage liggen in het gemeentehuis, in de bibliotheek en op internet. De Dorpsvisie Farmsum ­ die in 2010 tot stand is gekomen door intensieve samenwerking met bewoners, adviseurs, ambtenaren en andere betrokkenen ­ diende als input voor het voorontwerp. Dinsdag 24 mei vindt er een inloopavond plaats over het voorontwerpbestemmingsplan Farmsum in het Wijkpostgebouw Nieuw Vennen aan de Hogelandsterweg 16a in Farmsum. Kadernota 2011 MJ Instemmen met de Kadernota De raad de Kadernota 2011 aanbieden ter vaststelling. Toelichting: Na de vaststelling door het college op 3 mei 2011, is de Kadernota 2011 op een klein aantal punten gewijzigd en opnieuw vastgesteld.

4

Besluitenlijst 26 april 2011
Nr. 1 Onderwerp Verantwoordelijk Subsidieaanvraag BOR TvdV 1. het subsidieverzoek van Humanitas betreffende de activiteit Begeleidende OmgangsRegeling (BOR) afwijzen als gevolg van artikel 17 lid 1 sub.e van de ASV 2. de afwijzingsbrief verzenden. Toelichting: Het college heeft een subsidieverzoek ontvangen van de Stichting Humanitas voor Begeleidende Omgangsregeling voor kinderen van scheidende of gescheiden ouders. Het college wijst het verzoek af, omdat het om zeer geringe aantallen gaat. Indien blijkt dat de vraag naar de activiteit Begeleide Omgangsregeling vanuit organisaties of vanuit de wens van ouders toeneemt zal dit worden uitgewerkt/betrokken worden bij de CJG ontwikkeling/decentralisatie jeugdzorg.






---- --