Ingezonden persbericht


Persbericht

Dierenbescherming schaart zich achter welzijnsrichtlijnen SRP

Ermelo, 11 mei 2011

De Dierenbescherming is positief over de plannen die de Sectorraad Paarden (SRP) heeft om het welzijn van paarden in Nederland te verbeteren. Staatssecretaris van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Henk Bleker, gaf de paardensector opdracht om voor 1 mei 2011 met een welzijnsplan te komen. Met de 'Twaalf richtlijnen voor paardenwelzijn' heeft de SRP hiermee aan de wens van de staatssecretaris voldaan.

De twaalf richtlijnen die de SRP heeft opgesteld om het welzijn van paarden te waarborgen gaan onder andere over adequate voeding, voldoende beweging, lichthoeveelheid in de stallen, eisen aan stallen en weide en preventie en behandeling tegen ziekten en aandoeningen.

De Dierenbescherming laat weten trots te zijn op de voorstellen en zich in grote lijnen achter het plan van de SRP te scharen. Dit blijkt uit een reactie van de Dierenbescherming op het plan van de SRP in een brief die verzonden is op 3 mei aan staatssecretaris Bleker. De Dierenbescherming schreef vorig jaar haar ideeën rond paardenwelzijn in een eigen Paardenbesluit. De twaalf richtlijnen van de Sectorraad Paarden komen voor een groot deel overeen met de inhoud van deze paardenwet.

SRP voorzitter Piet Jansen: "Het is fijn om te merken dat wij als Sectorraad Paarden steeds meer op één lijn komen met maatschappelijke organisaties zoals de Dierenbescherming."

De Tweede Kamer bespreekt het voorstel van de Sectorraad Paarden op 1 juni.

Klik hier voor de brief van de Dierenbescherming aan staatssecretaris Bleker.

Noot voor de redactie -