Gemeente Amersfoort

Servicebericht gemeente Amersfoort - woensdag 11 mei 2011

Activiteitenkalender B&W Amersfoort
Woensdag 11 mei t/m zondag 22 mei 2011

Woensdag 11 mei
11.00 uur
Burgemeester Bolsius brengt een bezoek aan het Simulatorcentrum van de Nederlandse Spoorwegen. Locatie: Piet Mondriaanlaan 59 te Amersfoort.

12.30 uur
Burgemeester Bolsius brengt een bezoek aan de Rotaryclub Amersfoort. Locatie: Restaurant 't Hooghe Landt, Oude Kerkklaan 1 te Hoogland.

Donderdag 12 mei
10.30 uur
Burgemeester Bolsius is aanwezig op de Dag van de Zorg en bezoekt samen met Tweede Kamerlid Sabine Uitslag de Zorgtrailer, een initiatief van het Florence Nightingale Instituut en gaat in gesprek met verpleegkundigen/verzorgenden. Locatie: St Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis, Ste Brandaenstraat te Amersfoort.

14.30 uur
Wethouder Tigelaar verricht de opening van de buurttuin. Dit is een project dat opgezet is met behulp van het buurtbudget. Locatie: Soesterkwartier, Dollardstraat te Amersfoort.

17.00 uur
Burgemeester Bolsius neemt tijdens de presentatie van waterschapskroniek 'Een vallei vol water' het eerste boek in ontvangst. Locatie: St Aegtenkapel, 't Zand 37 te Amersfoort.

18.00 uur
Wethouder Barendregt opent de eerste informele JazzNL.com evenement meet & greet met Thais diner en heet de internationale delegaties uit 10 landen welkom. Locatie: Observant Amersfoort.

Vrijdag 13 mei
13.00 uur
Wethouder Buijtelaar verricht het startschot voor de 'Run for Life' sponsorloop. Locatie: Het Nieuwe Eemland, Daam Fockemalaan 12 te Amersfoort

14.30 uur
Burgemeester Bolsius en wethouder Boeve zijn samen met gedeputeerde Van Lunteren aanwezig bij de opening en uitreiking van de Gemaakt in Amersfoort-trofee. Locatie: Binnenplaats van De Vereeniging en De Kelder en Poppodium De Kelder, Kleine Koppel te Amersfoort.

Zaterdag 14 mei
13.00 uur
Wethouder Barendregt verricht de opening van het kunstwerk van Krijnie Beyen bij De Baander. Locatie: De Baander te Amersfoort.

15.00 uur
Wethouder Barendregt is aanwezig bij de heropening van het speeltoestel ABC straten. Op de plek van het tijdens oud en nieuw vernielde speeltoestel wordt dankzij de grote (financiële) inzet van betrokken omwonenden nu een nieuw speeltoestel in gebruik genomen. Locatie: Speelveld van de Boelestein - Boomrijk te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Boeve verricht de lancering van de nieuwe website tijdens de receptie ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Weekend-Tref. Locatie: Zandfoort aan de Eem, Kleine Koppel 20 te Amersfoort.

20.30 uur
Wethouder Barendregt is aanwezig bij het Rabobank Amersfoort Jazzfestival. Locatie: Grandcafé Fiji, Hof 15-16 te Amersfoort. www.keistadjazz.nl

Zondag 15 mei
12.00 uur
Wethouder Van 't Erve is aanwezig bij de uitreiking van de Jos Brinkprijs 2011. Locatie: Koninklijke Schouwburg, Korte Voorhout 3 te Den Haag.

15.00 uur
Burgemeester Bolsius heet de Nederlands-Dominicaanse Kamer van Koophandel welkom tijdens de inauguratie van de Kamer. Locatie: Lakma Museum, Muurhuizen 104 te Amersfoort.

16.00 uur
Burgemeester Bolsius opent de tentoonstelling 'Kan met Uijen, in de schatkamer van het museum'. Locatie: Mondriaanhuis, Kortegracht 11 te Amersfoort.

Maandag 16 mei
13.30 uur
Burgemeester Bolsius spreekt tijdens de plechtige uitreiking van de Yad Vashem Onderscheidingen. Locatie: Armando Museum Bureau, Zonnehof 8 te Amersfoort.

19.30 uur
Wethouder Buijtelaar verricht de opening van de bijeenkomst "Burgerparticipatie: nieuwe verbindingen met burgers". Locatie: Stadhuis Amersfoort.

Woensdag 18 mei
11.00 uur
Burgemeester Bolsius brengt een werkbezoek aan de Koningin Emmaschool, een school voor Speciaal Onderwijs en Speciaal Voortgezet Onderwijs. Locatie: Heiligenbergerweg 185 te Amersfoort.

15.30 uur
Burgemeester Bolsius en wethouder Boeve heten nieuwe en nieuw gevestigde ondernemers welkom bij de jaarlijkse netwerkbijeenkomst 'Amersfoort Aangenaam voor Ondernemers'. Locatie: Stadscafé de Observant, Stadhuisplein te Amersfoort.

Donderdag 19 mei
11.00 uur
Wethouder Boeve neemt het handboek over het Trimbos-onderzoek naar de interventie PIEP zei de muis in ontvangst. Locatie: Wijkcentrum de Neng, Engweg 7 te Hoogland.

14.30 uur
Wethouder Boeve en wethouder Barendregt zijn aanwezig bij de uitreiking van de NEPROM-prijs voor Locatieontwikkeling 2011. Locatie: Veerensmederij, Soesterweg 330 te Amersfoort.

18.00 uur
Wethouder Buijtelaar is aanwezig tijdens de Receptie VV Hoogland t.g.v. kampioenschap/promotie 1e klasse. Locatie: VV Hoogland te Amersfoort.

Vrijdag 20 mei
12.15 uur
Wethouder Buijtelaar reikt de certificaten van de VVN(Veilig Verkeer Nederland)-cursus scootmobiel uit. Locatie: De Eemgaarde, Dorresteinseweg 49 te Amersfoort.

Zaterdag 21 mei
09.00 uur
Wethouder Buijtelaar neemt deel aan het wijkontbijt Randenbroek/Schuilenburg. Locatie: Ariaweg te Amersfoort.

12.00 uur
Wethouders Barendregt en Tigelaar verrichten de opening van de "Buitenruimte van de Wagenwerkplaats". De NS, de gemeente en Burgerinitiatief organiseren dit evenement. Locatie: Wagenwerkplaats, Soesterweg 314 te Amersfoort.

12.15 uur
Wethouder Buijtelaar verricht de opening van het tweede kunstgrasveld van voetbalvereniging Hooglanderveen. Locatie: Voetbalvereniging Hooglanderveen, Heideweg 57 te Hooglanderveen.

13.30 uur
Burgemeester Bolsius, wethouders Boeve, Barendregt, Tigelaar en Buijtelaar zijn aanwezig bij "Amersfoort Aangenaam" voor nieuwe inwoners. Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

Noot voor de redactie,