Gemeente Lansingerland

Wil je weten wat je kind eet?
Versierde boterham

Wil je weten wat je kind eet? Hoe eet jij? Dat gezond eten belangrijk is weten we, maar wat is gezonde voeding? En hoe kunnen we als ouders ervoor zorgen dat onze kinderen gezond eten?

We zien veel campagnes over gezonde voeding: Schoolgruiten, geef jij het gezonde voorbeeld? De schijf van vijf, De gezonde schoolkantine. Maar dit in praktijk brengen is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Met de workshop âWil je weten wat je kind eet? Wat eet jij? gaan we anders kijken naar voeding en het eetgedrag van kinderen.

Naast de veranderende rol van voeding in onze maatschappij wordt ook het gedrag van kinderen bij het leren eten besproken. En welke rol hebben de ouder(s) hierin? Tijdens de interactieve sessie kunt u brandende vragen over de voeding van uw kind voorleggen aan de sprekers.Omdat elke levensfase nieuwe uitdagingen met zich meebrengt wordt de workshop een aantal keren aangeboden. Per avond wordt het voedingsgedrag van peuters/kleuters, van basisschool kinderen of van pubers besproken.

Sprekers zijn
Anne-Krista Blom, coach/communicatiespecialist, (Natuurlijk Anders). In het werk van Anne-Krista Blom staat de ontwikkeling van mensen, of dit nu een individu, team of organisatie is, centraal. Uitgangspunt is dat je het zelf doet en dat zij daarbij niet onderwijst noch adviseert, maar dat zij je eerder begeleidt in de eigen ontdekkingstocht. Anne-Krista Blom is moeder van twee opgroeiende kinderen.

Brenda Glas, voedingskundige/kinderdiëtist, (Consultancy in kindervoeding).
Brenda Glas heeft een eigen praktijk voor voedings- en dieetadvies. Zij is gespecialiseerd in de voeding van kinderen. Daarnaast werkt zij nauw samen met kinderartsen en andere deskundigen aan voedingsprojecten gericht op kinderen. Als moeder van twee kinderen weet zij tegen welke dilemmaâs je als ouder aan kunt lopen bij de (op)voeding.

Datum en locatie
Voor ouders van peuters en kleuters:
11 mei 2011 van 9.30 -11.30 uur in het Sport en recreatiecentrum Rottemeren te Bleiswijk
Bij tijdige aanmelding is opvang van uw kind(eren) mogelijk .

Voor ouders van basisschool kinderen:
18 mei 2011 van 20.00-22.00 uur in het gemeentehuis te Berkel en Rodenrijs

Voor ouders van pubers:
15 juni 2011 van 20.00-22.00 uur in het gemeentehuis te Berkel en Rodenrijs

Aanmelding
Deelname aan de workshop is gratis. U kunt zich telefonisch aanmelden via (06) 33 71 86 84 of per email: info@cjglansingerland.nl onder vermelding van naam en adres. Voor ouders van peuters/kleuters graag aangeven of /en met hoeveel kinderen u gebruik wilt maken van de kinderopvang.

Â